Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

McCabe nem utalja a beígért pénzt

- 2011. május 06. péntek, 10:56

McCabe nem fizet

A mai napig nem kezdődött el a FTC Zrt. jogi és gazdasági átvilágítása, ami pedig a feltétele lenne, hogy a futballszakosztály és a hozzá kapcsolódó ingatlanok visszakerüljenek az egyesülethez. Kubatov Gábor FTC-elnök szerint Kevin McCabe kötelezettséget vállalt rá, hogy fizeti a vizsgálat költségeit, de egyelőre nem írta alá a szerződést a tényfeltárást végző céggel. A klub eközben továbbra is várja a szurkolók anyagi támogatását a többi szakosztály átvilágítására, noha a feladatra szerződtetett könyvvizsgáló cég a munka felét már elvégezte.

Kérdésünkre, hogy mihez kezd a vezetőség, ha McCabe továbbra sem fizet - Orosz Pál vezérigazgató szerint az angol üzletember ötszázmilliós adósságot hagyott maga után az Üllői úton – Kubatov kitérő válasz adott. “Úgy gondolom, hogy Kevin McCabe egy komoly üzletember, és nem engedheti meg magának, hogy ne tegyen eleget az adott szavának.”

A futballklub konszolidálása persze már biztosan nem McCabe pénzéből fog megtörténni, Orbán Viktor miniszterelnök azonban a minap úgy nyilatkozott a Hír Tv-nek, hogy másfél-két éven belül a Ferencváros “egy nemzetközileg is jegyzett, komoly nagy klub lehet”, és ennek érdekében “pár dologban” meg is állapodott a Fradi elnökével, aki egyben a Fidesz országos pártigazgatója.

Kérdésünkre Kubatov megerősítette, hogy “történtek egyeztetések”, konkrétumokat azonban egyelőre nem akar mondani. “Akkor lesznek újra jelentős befektetői és szponzorai a Ferencvárosnak, ha újra a rend és az átláthatóság jellemzi a klub működését. Ez még néhány hét” – fogalmazta meg várakozásait a Fradi kilátásairól, a játékosok felé fennálló tartozásokról pedig azt mondta: “Azt ígértük, hogy június 15-ig minden elmaradást rendezni fogunk, ezen az ígéretünkön nem változtatunk.”

Ennek teljesítéséhez nagy segítség lenne, ha a klubnak a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) visszatérítené azt a jelentős ÁFA-összeget, amelyet már McCabe is számon kért januárban az adóhatóságon, és amelynek visszatartásáról Kubatov szerint a Zrt. előző vezérigazgatója, Berki Krisztián is tehet. ”Az adóhatóságnál jelen pillanatban nagyjából félmilliárd visszatérítésre váró forintja van az FTC Labdarúgó Zrt.-nek. A NAV ezt vitatja. A vizsgálatok még 2009-ben kezdődtek és a mai napig nem zárultak le, többek között azért nem, mert Berki Krisztián a mai napig nem volt hajlandó vallomást tenni.”

Végezetül arról kérdeztük a Ferencváros elnökét, házon belül indult-e bármilyen vizsgálat a Bors című napilap azon értesülésével kapcsolatban, hogy három játékos összeverekedett az egyik edzésen, illetve hogy az egyik játékos bojkottált egy bajnoki mérkőzést. “Nem kell minden újságírói túlzásnak hinni. Sem verekedés, sem bojkott nincs a csapatnál. Jelen pillanatban kizárólag azzal foglalkoznak a játékosok, hogy az utolsó négy mérkőzésen a lehető legjobb eredményt érjék el” – állítja Kubatov.

Forrás: origo.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva