Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

A kör bezárult

- 2011. május 16. hétfő, 17:25

NS írása a KEK-et nyerő kézilabdás lányokról

Van egy jó hat-hét évvel ezelőtti videófelvétel a diákolimpia országos döntőjéről: Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna a Kovács Pál Gimnázium csapatában játszik egymás mellett. Tomori, aki ekkoriban olyan két fejjel magasabb mindenkinél a környéken, egész meccsen unott képpel, talpról hajigálja a vakvilágba a labdákat, ha jól emlékszem, gólt sem szerezve a fináléban. Mellette Szucsánszki cselez, betör, lefordul, lő, jobbára önálló munkavégzéssel valósítva meg a kézilabdázást. A két ígéretes tehetség nem eszik egymás tenyeréből, de végül azért nyer a csapatuk.

Meg van egy egészen friss felvétel a KEK-döntőről is: Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna a Ferencváros csapatában játszik egymás mellett. Tomori most is két fejjel magasabb mindenkinél a környéken, mindenre elszánt arccal megy fel olyan magasságba, ahol már erősen ritkul a levegő, és rendre kapuba hajítja a labdát, hét gólt szerezve a fináléban. Mellette Szucsánszki cselez, betör, lefordul, lő és passzol, na meg űz, hajt, lelkesít és dolgozik, annyit, hogy ép ésszel ötpercenként bele kellene döglenie. Igazi csapatemberként és vérbeli kapitányként valósítja meg a kézilabdázást. A két kiváló játékos a végén együtt ünnepel: természetesen megint nyer a csapatuk.

Szucsánszki a két felvétel között szép, fokozatosan felfelé ívelő pályát futott be, és vált következetes, szorgos és kemény munkával tehetségesnek látszó kislányból a válogatottban is nélkülözhetetlen vezéregyéniséggé, a “profi” szócikk mellett alighanem az ő fotója lesz a kislexikon következő kiadásában. Tomori pár fokkal kanyargósabb úton jutott el Alicantéba, és ezen a KEK-döntőn pont azt az utat járta be, amelyet az elmúlt egy évben is: az első meccsen borzasztóan gyengén játszott, a második derekán alig látszott ki a gödörből, amelybe beásta magát, de – akárcsak a számára mindenkinél szörnyűbbre sikerült Európa-bajnokság után – óriási akaraterővel kikászálódott belőle, és lett a visszavágó talán legjobbja.

Ugyanonnan indultak és ugyanoda érkeztek, miközben a saját útjukat járva, a maguk korlátai közül kilépve, a maguk különböző módján minden nehézségen felülemelkedve felnőttek, igazi klasszissá értek, és most már a második legnagyobb európai klubtrófeával is alá tudják támasztani mindezt.

A kör bezárult.

És ki tudja, néhány év múlva talán lesz majd egy felvétel egy BL-, világbajnoki vagy épp olimpiai döntőről is.

Forrás: Nemzeti Sport

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva