Csoda lenne, ha elszámoltatnák berkit...

FradiMob - 2014. október 02. csütörtök, 08:31

Noha korábban egy időre fellélegezhetett Berki Krisztián a Ferencvárosi Torna Club gazdasági ügyei miatt indult rendőrségi nyomozás lezárta után, a Blikk információi szerint ez mostanáig tartott, hiszen az FTC azonnal panasszal élt a nyomozás megszüntetését követően, az ügyészség pedig újranyitotta az aktákat.


berki1

A lap információja szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomoz az ügyben, méghozzá gőzerővel. Nemrégiben felszólították a megkárosított zöld-fehér klubot, hogy minden olyan iratot szolgáltasson be a rendőrség részére, amelyek Berki Krisztián vezetése alatt keletkeztek, beleértve az ő szerződését és az általa kötött kontraktusokat. A kár hozzávetőlegesen 25 millió forintra rúg. Éppen akkora összegre, amivel Berki nem tudott elszámolni távozásakor.

Az eredeti nyomozás 2010-ben indult, és a IX. kerületi rendőrkapitányság járt el benne. A szurkolók és a megkárosított FTC legnagyobb megdöbbenésére azonban a nyomozást eredménytelenül lezárták. Ám a törvényes határidőn belül a klub jogi osztálya megtette a szükséges lépéseket az ügyben, amelyek sikerre vezettek.

– A megkeresésében érintett – a telefonon kiegészítettek szerint, a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség által felügyelt – nyomozás jelenleg is folyamatban van a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán. A folyamatban lévő nyomozásról az ügyészség részéről további tájékoztatás nem adható –mondta a Blikknek dr. Bagoly Bettina főügyészségi sajtószóvivő.

A Blikk érdeklődésére az FTC megerősítette, a klub panasszal élt, és újraindult a nyomozás.

– A helyzet egyértelmű: a felvett pénzzel a korábbi vezérigazgató nem tudott elszámolni, az FTC-t kár érte, amit nem hagyhatunk annyiban – reagált a klub sajtóosztálya.

NB1.hu

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Vissza az oldal tetejére