Orbán(Orsós) irányít a magyar fociban.

FradiMob - 2014. november 26. szerda, 13:11

Orbán bábja Csányi, a politika mentes labdarúgó szövetségben...Több tízmilliárdos stadionépítési hullámot és állami cégek az élvonalbeli klubok szponzorai között. De úgy tűnik, már a foci irányításába is beleszól a Orbán.

Legalábbis ezt sugallják Csányi Sándor (61), a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökének mondatai, amelyek a hir24.hu-nak adott interjújában olvashatóak. Ezekből úgy tűnik, akár a szövetségi kapitány kiválasztásában is szerepe lehet Orbánnak, holott nem tagja az MLSZ elnökségének.

„Mindig én teszek döntési javaslatot az elnökségnek. Meghallgattam a kormányfő véleményét is, éppúgy, mint sok más, a futballhoz értő, azt szerető emberét, de a döntés és a felelősség az enyém – felelte Csányi arra a kérdésre, ki dönt a futballkapitány személyéről, Orbán vagy ő? Majd hozzátette, a már leváltott kapitány, Pintér Attila (48) kiválasztása előtt beszélt a kormányfővel.

– Előbb kineveztem Pintért, aztán tájékoztattam a miniszterelnök urat. Persze még a kiválasztás másfél-két hónapos folyamata alatt váltottunk szót a lehetséges befutókról, köztük Pintér Attiláról, és akkor nem emelt kifogást ellene – ismerte el Csányi.

Elmondta, Orbán dönthet arról, honosítsunk-e légiósokat a válogatott számára.

– Na, ebben, mármint a honosításban a miniszterelnöknek van szava, s ő azt mondja, kizárólag magyar származású labdarúgót honosítunk – mondta az MLSZ elnöke, s a kérdésre, egyetért-e vele, a következőt felelte: „Abszolút.”

Ez is furcsa felvetés, a jogszabályok szerint a miniszterelnöknek nincs ráhatása a honosítási kérelmekre. Hiszen a kormany.hu-n található tájékoztatás szerint a törvényi feltételek fennállását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vizsgálja meg, és elkészíti a döntési javaslatot. A tradicionális honosítási kérelmekről pedig a belügyminiszter előterjesztésére a köztársasági elnök dönt.

Orbán Viktor véleményére is kíváncsiak voltunk, ám eddig még nem sikerült elérnünk.

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva