Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

OFF: Belga tulajdonosa lett a Liláknak

- 2011. október 19. szerda, 12:32

Elkelt a IV. kerületi klub

Szerdától új többségi tulajdonosa van az élvonalban szereplő újpesti labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak. Amint arról a lila-fehérek hivatalos oldala beszámolt: az eddigi többségi tulajdonos, a City Budapest Zrt. megállapodott Roderick Duchatelet-vel, aki ennek értelmében több mint 94 százalékos üzletrésszel rendelkezik a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban. igazgatói posztot töltött be a Germinal Beerschot Antwerpennél. Roderick Duchatelet szerdán mutatkozott be a magyar sajtónak, ezt követően pedig az Újpest FC játékosainak, a szakmai stábnak és a menedzsment tagjainak.

Az új tulajdonos nem kisebb célokat tűzött ki a lilák elé, mint megismételni az Újpesti Dózsa 1970-es években elért sikereit. Akkor – 1969 és 1979 között – tizenegy aranyéremből kilencet szereztek meg az újpestiek, hetet zsinórban.

A jelennél és a közeljövőnél maradva szakmai nézőpontból annyit jegyzett meg Roderick Duchatelet, hogy a szezon végére mindenképpen előrébb kell lépnie a csapatnak, amely 12 forduló után 11 ponttal a 13. helyen áll az NB I-ben, hiszen szóba sem jöhet olyan együttes, amely a kiesés ellen harcol. Ezzel szemben állandó nemzetközi kuparészvételt kell elérnie. A mostani keret megerősítéséről legkorábban csak a téli szünetben lehet szó. A jövő évi költségvetés egyelőre tervezés alatt áll, így azt majd csak a későbbiekben jelölik ki.

Roderick Duchatelet életében tegnap járt először Újpesten, a magyar csapatot viszont ismeri, hiszen már látta a Sint-Truiden elleni, korábbi felkészülési mérkőzésen.

A történeti hűség kedvéért annyi kiegészítés tett, hogy először nem konkrétan őt, hanem édesapját, Belgium hetedik leggazdagabb emberét, Roland Duchatelet-t keresték meg Újpestről, ám ő a Standard résztulajdonosaként elfoglaltságára hivatkozva kihátrált a felkérés elől. Viszont fiát ajánlotta maga helyett, aki a közelmúltig a szintén belga Germinal Beerschotnál töltött be hasonló pozíciót.

Az új tulajdonos tisztában van az újpesti klub anyagi helyzetével, amelyet mielőbb rendezni akar. A klub ügyvezetői, Bartha Csaba és Csehi István felajánlották lemondásukat, de a tulajdonos velük képzeli el a jövőt, így mindketten folytathatják a munkát a Szusza Ferenc Stadionban. Roderick Duchatelet úgy tervezi, az elkövetkezendő időszakban sok időt tölt majd Újpesten, de a jövőben magyarul és hollandul is jól beszélő menedzsert szeretne találni, aki rendelkezik kellő helyismerettel, és a napi ügyintézés alól mentesíti őt.

Az Újpesthez nyáron érkező holland sportigazgatóval, Leo Beenhakkerrel egyelőre egyeztetnek a közös munka folytatásáról. A szakember a tulajdonos-barát Tolnai Sándor hivatalosan is megerősített kilépését követően jelezte, kész távozni. Tolnai baráti kapcsolatai a mostani ügyletet tekintve is megkerülhetetlenek, de Roderick Duchatelet azt mondta: a volt tulajdonosnak üzletileg semmilyen kötődése nem lesz már az Újpesthez.

(nso)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva