Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Tönkre vertük az Újpestet

- 2011. november 02. szerda, 08:42

Ismét legyőztük az Újpest csapatát, ezúttal jégkorongba

Ferencváros - Újpesti TE 14-5 (4-2, 5-3, 5-0)
Pesterzsébet, 400 néző, vezette: Vladimir Babic
Gólszerzőink: Joonas Sivonen (4), Teemu Heikkinen (2), Feil Arnold (2), Berta Ákos, Hajdu Levente, Bontovics Márton, Wéber Zsolt, Jánosi Csaba, Kiss Gábor

Miután a csapatok úgy döntöttek, hogy ezen a meccsen a védekezés felesleges, s talán káros dolog is, született majdnem húsz gól. A közönség hazai és semleges része így remekül szórakozott, az már más kérdés, hogy a kispadon ülő edzők, hovatartozástól függetlenül nem nagyon élvezték a látottakat.

A mérkőzés előtt sajnos újra a néma gyászé volt a főszerep. Hétfőn reggel elhunyt Albert Flórián, a Ferencváros egyik legnagyobb ikonja, a Club tiszteletbeli elnöke, az egyetlen magyar Aranylabdás. Rá emlékeztek a jelenlévők, s természetesen a Halottak Napja alkalmából az elmúlt egy évben elhunyt rokonokra, barátokra, fradistákra is.

Ezután vette kezdetét a csata, amelyen a vendégek már az első percben betaláltak. Ez meg is határozta a meccs képét, hiszen hiába domináltak a meccsen a mieink, a vendég kontrák rendre ziccereket eredményeztek. Lehet, ha Jozef Racko nem húzza le a rolót az utolsó harmadra, akkor most egy 14-10-es meccsről beszélnénk. A nagy őrületben ott volt végül Berta Ákos, bár továbbra is bajlódik a térdével, hiányzott viszont Juhamatti Hietamaki, aki belázasodott a meccs előtt.

Amit érdemes kiemelni, Joonas Sivonen 6 (4+2), Teemu Hietamaki 5 (2+3), Feil Arnold 4 (2+2) pontot szerzett, megszerezte visszatérése óta első gólját Hajdu Levente. A két legszebb momentumunk két fiatalhoz kötődik, Wéber Zsolt egy egészpályás szóló és több szép csel után szerezte gólját, míg Lévai Máté úgy adott nagyon gólpasszt, hogy majd két és fél percet töltött egyhuzamban a jégen. A negatív oldalon sajnos egy sérülés szerepel, Borbás Gergelynek a válla sérült meg egy palánkra esés következményeként.

Ha másra nem is, de arra jó volt ez a találkozó, hogy a pozitív tartományba tornázzuk fel a gólkülönbségünket. A folytatásban az utazásé lesz a főszerep, a hétvégén Bukarestbe és Csíkszeredára látogatunk, azt követő héten pedig egy szlovéniai tornán veszünk majd részt.

Dobos Tamás:
Az első percekben kicsit bealudtunk, de után végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Egyetlen pozitívuma volt a meccsnek, mégpedig az, hogy gólerősek voltunk. Minden másban gyalázatos teljesítményt nyújtottunk, fegyelmezetlenek voltunk, egyénieskedtünk, ami most belefért, de remélem, ilyet most csináltak utoljára a srácok.

Hosszú kihagyás vár Borbás Gergelyre, miután ma reggel a Honvéd Kórházban vállszalag szakadással és kulcscsontöréssel fekszik a műtőasztalra. A center tegnap egy szóló végén, ellenfelével összeakadva esett el, majd csúszott bele a kapu mögött a palánkba.

Jobbulást, Borbi!

(fradihoki.hu)

 

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva