Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Vereség az öregfiúk rangadón

- 2011. november 08. kedd, 08:35

Szép számú közönség előtt gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A mieinknek mindenképpen győzniük kellett a még 100%-os Újpest ellen a bajnoki cím eléréséhez.

Csapatunkban bemutatkozott Dragóner Attila, aki végig nagy akarással futballozott, egyértelműen a Fradi legjobbja volt. Óvatos játékkal teltek a percek. A 10. minutumban Milovanovics lövését fogta a lilák portása. Aztán a 22. percben megszereztük a vezetést. Egy szabadrúgást gyorsan végeztünk el, mely után Lipcsei indította Horváthot, aki a lecövekelt kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt.

Az első felvonásra már csak egy helyzet maradt, Horváth az újpesti védőtől sanyargatva alig fejelt fölé. Szünet után felgyorsította játékát a Ferencváros. Középkezdés után Horváth ment el a bal szélen, majd a 16-ostól eltekert a kapus mellett, ám sajnos a léc mellett is. Egyre nagyobb fölénybe került a Fradi. Helyzet helyzetet követett, de minden kimaradt. Horváth a kapu közelében rosszul találta el a labdát, majd Wukovics és Horváth ketten vittek végig egy támadást, velük szemben csak egy védő maradt, aki mégis bele tudott lépni Wukovics beadásába.

Még a vendégek is megpróbáltak nekünk segíteni, ugyanis az egyik hátvéd olyan szerencsétlenül fejelt haza, hogy a kapusnak igencsak nyújtóznia kellett, hogy ne legyen öngól. Aztán ahogy lenni szokott a kimaradt ziccerek megbosszulták magukat. Ellenfelünk gyors egymásutánban elvégzett két szögletet, és a második után közelről egyenlítettek. A Fradi nem adta fel. Futószalagon gyártotta a helyzeteket. Lipcsei szabadrúgását követően Tóth a hálóőrt megelőzve fejelt fölé.

Ellenfelünk egyszer megint átlépte a felezővonalat, és ebből újabb gólt rúgott: egy jó átadás tisztán találta a csatárt, aki nem hibázott, 1-2. Ami nekünk helyzetek sokaságából sem ment, az a liláknak két lehetőségből sikerült. Ezután felborult a pálya. Szinte állandóan az Újpest térfelén pattogott a labda, akik természetesen kontrákkal próbálkoztak. Az 56. percben maradt ki a legnagyobb lehetőségünk.

Tóth tisztán kapta a labdát, levette, megnézte, hogy hova lője, és telibe trafálta a felső lécet. A hátralévő időben küzdött a Fradi az egyenlítő gólért, ami csak nem akart összejönni. A vendégek közvetlenül a lefújás előtt viszont kihasználták, hogy fellazult a védelmünk. Az újpesti támadó egyedül lépett ki, kicselezte Baloghot, majd az akciót követő társához passzolt, aki beállította az 1-3-as végeredményt.

A IV. kerületiek egy szót sem szólhattak volna, ha a második félidő elején öt góllal vezet az FTC, ám a hatalmas helyzetek kimaradtak, míg a lilák szinte minden lehetőségüket kihasználták, így győzelmükkel ők lettek az őszi bajnokok. A Fradinak még van egy elmaradt meccse, jövő héten hétfőn a Fáy utcában 19 órakor a Vasas vendégei leszünk.

FTC – Újpest 1-3 (1-0)
Balogh T. – Szűcs M., Dragóner, Milovanovics, Keller (Wukovics) – Kuntics (Deszatnik), Lipcsei, Szekeres (Telek), Bubcsó – Horváth F., Tóth M.
Edző: Dzurják József
G: Horváth F.

(ftc.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva