Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Böde: Ferencváros?

- 2011. december 06. kedd, 08:58

Hírek szerint a paksi támadót is szeretnénk megszerezni

Böde Dániel 7 góllal a Paks házi gólkirálya, csakúgy, mint tavasszal most is jól ment neki a játék, így nem véletlen, hogy több NB I-es csapatnál kacérkodnak a megszerzésével. A játékos pár napja a Nemzeti Sportban úgy nyilatkozott, úgy érzi, számára eljött a váltás ideje. És hogy hol köthet ki Böde? Haraszti Zsolt nem titkolja, korábban volt iránta érdeklődés itthonról.

– Tavaly a három nagyobb klub, a DVSC, a Videoton és az ETO is érdeklődött iránta informálisan. Most annyit tudok mondani, hogy egyelőre telefonos érdeklődésekig jutottam el hazai klubokkal, de konkréten még senkivel nem ültem le Böde Dánielről tárgyalni – mondta a pepsifoci.hu-nak a Paks ügyvezetője az elmúlt napokban. – Jelenleg külföldi ajánlatról sem tudok beszámolni, így nem elképzelhetetlen, hogy a játékos tavasszal is nálunk szerepel majd. Az biztos, hogy elherdálni nem fogjuk az értékeinket.

Kérdéses egyébként, hogy az említett kluboknál továbbra is képben van-e Böde Dániel. Az ETO nevét egyre gyakrabban hallani vele kapcsolatban, de kérdéses, hogy a győriek fizetnének-e most nagy összeget érte, amikor az UEFA büntetése miatt még kérdéses, hogy jövőre indulhatnak-e a nemzetközi kupában. A Videotonnál inkább korábban volt téma a szerződtetése, Paulo Sousa viszont eddig inkább más stílusú játékosokat igazolt, mint amit Böde képvisel. A debreceni hírek szerint a Lokinál nagy erősítésekben nem gondolkodnak, talán akkor kerülhetne képbe a támadó megszerzése, ha a klub eladná Coulibalyt.

A pepsifoci.hu információi szerint informálisan egy új név is megjelent a futballista kapcsán: ez pedig a Ferencvárosé. Hangsúlyozzuk, a két klub eddig hivatalosan nem tárgyalt egymással, de értesüléseink szerint korábban már történtek olyan egyeztetések a felek között, amelyek azt firtatták, Böde esetleg milyen módon lenne megszerezhető. Igaz, a Fradinál még a Magyar Kupából való kiesés előtt merült fel Böde esetleges leigazolása, és így, hogy a nemzetközi kupaszereplés szinte elérhetetlenné vált, kérdéses, van-e még létjogosultsága a megszerzésének.

Itthon egyébként szinte kizárt, hogy valamelyik klub egy az egyben kivásárolja élő szerződéséből a paksi játékost, sokkal inkább az tűnik elképzelhetőnek, hogy fizetnek érte egy relatíve alacsonyabb összeget, esetleg játékost is adnak érte, a Paks pedig a továbbértékesítés után részesedik az eladási árból – úgy tudjuk, a Ferencvárosnál is ez a forgatókönyv volt az elképzelés. Ezt a variációt erősítette meg honlapunknak Haraszti Zsolt is.

– A magyar klubok aligha fizetnének túl sokat, viszont a továbbértékesítés pont egy olyan forma, ami logikus lépés lenne a részünkről, így egy újabb eladás esetén mi is jól járnánk – fogalmazott a klubvezető.

Böde már többször lenyilatkozta, hogy szívesen kipróbálná magát máshol, az ügyvezető szerint ezzel nincs is gond.

– A Paksnak van egy fizetési sapkája, ami alacsonyabb annál, mint amit ő szeretne majd keresni, erre valószínűleg itthon is lehetne módja, de inkább külföldön.

Kis Károly, a paksiak vezetőedzője sem tudja, hogy tavasszal számolhat-e legeredményesebb gólszerzőjével.
– Tudom, hogy Dani mindenképp szeretné magát kipróbálni külföldön. Olyan edző nincs, aki örülne, ha elveszítené a házi gólkirályát, de megértem őt. Az viszont biztos, hogy házon belül oldanánk meg a pótlását, hiszen jobb játékost nem tudnánk igazolni, például Kiss Tamás vagy Magasföldi is képes lehet helyettesíteni – nyilatkozta a tréner.

Böde tehát külföldre menne, Harasztinak viszont felvetettük, hogy értesüléseink szerint eddig a határon túlról komoly ajánlat korábban sem futott be a játékosért.
– Ajánlattevés eddig még valóban nem történt korábban sem, de ennek oka, hogy amíg az EL-ben szerepeltünk, senkivel nem voltunk hajlandóak leülni, amíg állt a csapat. Szerencsére jól szerepeltünk, aztán kiesésünk után nagyjából le is járt az átigazolási szezon, és bár annak végén is volt még egy érdeklődő, de ajánlattételre nem került sor – mondta az ügyvezető.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva