Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

MLSZ válasza a vezetőségnek

- 2011. december 07. szerda, 19:48

MLSZ válaszolt Orosz Pál nyílt levelére

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottsága szerdán úgy válaszolt Orosz Pálnak, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetőjének Csányi Sándor MLSZ-elnöknek címzett nyílt levelére, hogy nem ez a megfelelő forma szakmai kérdések megvitatására.

A fővárosi klub vezetője a Békéscsaba elleni, Magyar Kupa-nyolcaddöntő múlt szombaton lejátszott visszavágóján dirigáló Alvaro Garcia Miquel chilei bíró tevékenységét kifogásolta.

"Csányi Sándorral egyeztetve, az MLSZ játékvezetői bizottsága úgy döntött, hogy a jelzett problémák játékvezetői szakmai kérdéseket feszegetnek, amelyek megválaszolása nem elnöki feladat" – olvasható az mlsz.hu oldalon közzétett válaszban. "A játékvezetői bizottság ugyanakkor egy közösen egyeztetett időpontban szívesen látja a Ferencváros képviselőit az adott szituáció közös szakmai elemzésére. Fontosnak tartjuk egyúttal hangsúlyozni, hogy a játékvezető, illetve a játékvezető tevékenységének megítélése messze túlmutat bármely klub vezetőjének hatáskörén."

A nyílt levél megjelenését megelőzően Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója szintén a sajtó nyilvánossága előtt kritizálta a játékvezető ítéleteit és értetlenségét fejezte ki, hogy miért "hoznak Chiléből" bírót, továbbá megjegyezte, a mérkőzés indokolta volna az ország legjobb játékvezetőjének kijelölését.

Ezekre a kritikákra úgy reagált az MLSZ, hogy a játékvezetőt nem "importálták" Chiléből, hanem az egykor hazájában FIFA-játékvezetőként működő bíró évek óta Magyarországon él magyar feleségével, s közreműködik NB I-es és NB II-es mérkőzéseken.

"A játékvezető mérkőzésre való kijelölése mindig alapos mérlegelés eredménye, jelen esetben egy idegenbeli döntetlen után a Ferencváros otthonában játszandó mérkőzés a másodosztályban szereplő Békéscsaba ellen nem indokolja az ország jelenleg legmagasabban jegyzett játékvezetőjének küldését, különösen akkor nem, ha ugyanezen fordulóban két első osztályú élcsapat, a Győr és a Diósgyőr játszik Magyar Kupa-visszavágó mérkőzést" – áll az MLSZ válaszában.

A zöld-fehérek Békéscsabán gól nélküli döntetlent értek el, majd a hazai visszavágón 2-2 lett az eredmény, így a másodosztályú gárda idegenben szerzett gólokkal jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva