Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Parázs mérkőzésen nyertünk Siófokon

- 2011. december 10. szombat, 14:16

A Balaton-partiak nagy küzdelemre kényszerítették a lányainkat, de végül 37–33-ra nyertünk.

 

Ebédidőben rendezték az ősz egyik legfontosabb mérkőzését, amelyen a Győr mögött nagyjából borítékolhatóan második Ferencváros látogatott a legjobb négy közé jutásra a korábbi kiscsapatok közül alighanem a legjobb eséllyel pályázó Siófok otthonába. A Balaton-partiak bravúrgyőzelemmel nagy lépést tehettek volna a dobogó felé...

A Siófok nyitott védekezéssel próbálta meglepni a Ferencvárost, de a terv nem jött be. A vendégek Kovacsicz Mónika és Tomori Zsuzsanna gyors találataival 2–0-ra vezettek a meccs elején, majd vezetésüket állandósítani is tudták.

Egészen 10–9-ig, ekkor ugyanis egyenlíteni tudtak a lassú ébredés után fokozatosan ritmust váltó, indításból több gólt is szerző hazaiak, akiknél Mörtel Renáta, Bogdanovics Annamária és Szepesi Ivett is jól játszott.

A döntetlen állás után ismét a Ferencváros pillanatai következtek, 13–10-re megléptek a zöld-fehérek Szamoránsky Piroska és a már említett Kovacsicz vezérletével. A Siófok azonban nem hagyta, hogy ennél jobban meglógjon a vendégcsapat.

Az első félidőt a sok gól mellett mindkét oldalon gyenge védekezés jellemezte, így végül 21–18-ra vezetett a vendégcsapat harminc percnyi játék után. Vagyis 39 gól született egy félidő alatt, pedig a hajrában Abramovics még büntetőt is védett.

Mörtel és Bogdanovics a folytatásban is meccsben tartotta góljaival a Siófokot, a Fradi azonban rákapcsolt, és fokozatosan ötgólosra növelte előnyét (26–21). A kényelmesebbnek tűnő vezetés talán kicsit elaltathatta a fővárosiakat, akik több támadást is kapkodva fejeztek be, ráadásul Herr Orsolya is elkapta a fonalat a Siófok kapujában.

A hazaiak jól éltek egy emberelőnnyel is, 26–25-re olvadt ferencvárosi fórnál szakította meg csapata rossz szériáját Elek Gábor, amely után az FTC néhány góllal levegőhöz jutott. A Siófok azonban ismét felkapaszkodott mínusz egyre, Mörtel és Szepesi szinte alig tudott hibázni. Az egyenlítés ugyanakkor nem sikerült, Szamoránsky lélektanilag fontos pillanatban talált be, de egyébként is mindig akadt valaki a vendégeknél, aki tovább tudta lendíteni csapata szekerét.

Abramovicsot Pastrovics Melinda váltotta a Fradi kapujában, a fehérorosz légiós azonban egy hetes erejéig nem sokkal később visszaállt, és a meccs során már harmadik alkalommal tudott hárítani. A második 30 percre Zácsik Szandra is belejött, így több emberre kellett figyelniük a siófokiaknak védekezésben.

Imre Vilmos próbálta hasznos tanácsokkal ellátni a hajrára a Siófokot, a hazaiak azonban úgy tűnt, nem bírták végig a nagy rohanást, így ismét öt gól lett az FTC előnye (35–30). Bogdanovicsnak is le kellett jönnie sérülés miatt, de ekkorra már lényegében eldőlt a meccs. Az FTC 37–33-ra megnyerte a rangadót, és megerősítette második helyét a tabellán.

(NSO)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva