Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

"Csalódás lenne a Fradi és az ETO is" - Bödének ezt mondták Pakson

- 2011. december 12. hétfő, 09:11

Paksi vezetők ellenzik, hogy magyar csapatnál kössön ki Böde Dániel.

Amióta véget ért a bajnokság, és beköszöntött az uborkaszezon, talán Böde Dániel lehetséges klubcseréjéről lehetett a legtöbbet hallani idehaza. A futballista korábban elmondta, bár még élő szerződéssel rendelkezik, úgy érzi, ideje továbblépnie – ezt a DigiSport Reggeli Start c. műsorában is megerősítette.

A támadó középpályással kapcsolatban hazai kérőkről is lehetett hallani. A Győri ETO-t már egy ideje hallani, a Ferencváros érdeklődéséről pedig honlapunk számolt be először néhány napja. A vezetés és a játékos közös szándéka ellenben az, hogy egy külföldi együttes legyen a célállomás.

– Az elsőszámú verzió a külföld, de sok függ attól, hogy a menedzserem milyen csapatot tud intézni, meg egyáltalán kellek-e valahová. Az én stílusomnak Németország feküdne a legjobban, ha rajtam múlna, oda mennék. Haraszti úr (a Paks ügyvezetője – a szerk.) azt mondta, hogy neki nagy csalódás lenne, ha Magyarországon belül váltanék, szóval ez is a külföld mellett szól, de nincs teljesen kizárva, hogy itthon, egy másik csapatnál folytatom – fogalmazott a labdarúgó.

Kis Károly vezetőedző is azon a véleményen volt, fontos, hogy "ésszel" váltson tanítványa.

– Bízom benne, hogy nem Magyarországon belül vált. Megbeszéltük azt is, hogy senkinek sem szabad az útjába állni. Ha olyan lehetőség akad, ami biztosítja egy játékos továbbfejlődését, és amivel a klub is anyagilag jól jár, akkor lépni kell, de azt Daninak is tudnia kell, hogy ez a klub is sokat tett érte. Beszéltünk róla, hogy egy okos játékos úgy távozik, hogy egyszer vissza is tudjon térni – mondta sejtelmesen a szakember.

Kis azt is hozzátette, támadójátékban előrelépett a gárda az ezüstérmes szezonhoz képest, védekezésben viszont akadtak gondok, ennek köszönhető, hogy a középmezőnyben tanyáznak. Pakson abban bíznak, hogy a tavalyi tavaszi szereplést sikerül megismételni (akkor tavaszi első volt a gárda), és ezáltal fel tudnak kapaszkodni a dobogósok mögé. Igazolni nem nagyon akar a vezetés, maximum egy embert, és ezen az sem változtat, ha lesznek távozók.

Böde a műsorvezető felvetésére arról is beszélt, emelkedett-e vagy netán esett idén a magyar élvonal színvonala.

– Javult, de ellenpéldák is akadnak. A Ferencváros gyengébben teljesít, mint tavaly, a Vasas sokkal gyengébb, mint legutóbb, de például a Kaposvár vagy a Zalaegerszeg is visszaesett – mondta.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva