Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Közte kilenc

- 2012. február 11. szombat, 19:15

Vártnál simább mérkőzésen küldtük haza a ruszkikat

Optimistán várhatta az FTC a KEK-nyolcaddöntő visszavágóját, miután Rosztovban csak egy góllal maradt alul – pedig a második félidő elején még hétgólos hátrányban is volt a hajrában azonban a győzelemre is volt esélye.

A védekezéssel nem volt nagy probléma, támadásban viszont sokáig tartott, míg megtalálták a ferencvárosiak a kemény orosz játék ellenszerét. Tavaly a nyolcaddöntőben szintén egy góllal maradt alul az első meccsen az FTC idegenben a Viborggal szemben, akkor a visszavágó is drámaian alakult, a végén azonban a magyar csapat örülhetett. Egy körrel később Toulonban is egy találattal kapott ki a Fradi, a visszavágó azonban már simán zajlott – ezúttal a kettő véglet közötti forgatókönyv tűnt reálisnak.

A népligeti mérkőzés első periódusa annyiban hasonlított a kinti találkozóra, hogy több FTC-támadás is kimaradt, így rendre az oroszok tudtak vezetni több góllal, a hatodik percig kellett várni, mire sikerült a mieinknek utlérni a Rosztovot (4–4).

Saját dolgát könnyítette volna meg az FTC, ha nem hagyott volna ki több hétméterest is, így viszont a 8. percben vezetett először összesítésben a Fradi (8–6). Az oroszok azonban nem akartak leszakadni, ám a lassan belelendülő Alena Abramovics védéseinek és Zácsik Szandra góljainak köszönhetően rendre a magyar csapat tudta megszereezni a vezetést.

A 18. percre kialakult 11–11-es eredmény közel kilenc percre befagyott, amiben nagy szerepe volt az oroszok klasszis kapusának, Inna Szuszlinának is, de ebben a periódusban egyik együttes sem parádézott támadásban. Zácsik törte meg a gólcsendet, akit hiába próbáltak külön örzővel kivenni a játékból, ellenállhatatlannak bizonyult. Lendületbe jött a Fradi, és szünetig kialakult az addigi legnagyobb különbség (15–11).

A folytatásban sem kapcsolt kisebb sebességi fokozatba Elek Gábor együttese, Zácsikhoz pedig felzárkózott Tomori Zszuzsanna, majd Kovacsicz Mónika is góltermelés tekintetében, míg a túloldalon nem akadt igazi vezéregyéniség. Jellemző volt, hogy míg Szuszlina hatékonysága visszaesett, addig a nálunk csereként beállt Pastrovics Melinda két hetes hárításával nyitott.

A Rosztov ezután láthatóan feladta a végjátékot (a jövő héten fontos bajnoki vár rájuk), az utolsó negyyed órában már csak a végeredmény volt a kérdéses. A tízgólos különbség is összejött a végére, és bár az utolsó gól a vendégeké volt, a 32–23-s végeredmény így is magabiztos továbbjutást eredményezett.

FTC Rail-Cargo Hungária–Rosztov (orosz) 32–23 (15–11)
Továbbjutott: az FTC, 54–46-tal

Sorsolás kedden lesz. Erről bővebben hamarosan.


Kettős mérkőzés a Népligetben

Egy korábbi hagyományt élesztett újjá az FTC kézilabdás és kosaras szakosztálya, a zöld-fehér szurkolók ugyanis egymás után szurkolhattak szombat este a két női csapatnak. Szucsánszkiék KEK-meccse után a kosarasok fogadják a Sopront. A Fradi Múzeum kimutatása szerint ez lesz a kilencedik alkalom, hogy a két szakosztály dupla meccset rendez. Először jeles ünnepség részeként játszott egymásután a két gárda, méghozzá 1997. február 23-án a Népligeti Nagycsarnok megnyitóján, a legutolsó hasonló alkalomra pedig 1999 októberében került sor.

(nso.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva