Viborggal döntőzünk!

Administrator - 2012. április 09. hétfő, 16:09

Nem régiben ért véget a Viborg - Lipcse elődöntő második mérkőzése.

Az első mérkőzésen minimális német siker született (30-29), így biztató előjelekkel várhatta a visszavágót a dán csapat.

Nehezen lendültek játékba a lányok, majd 5 perc gólcsend után szerezte meg a vezető találatot a Lipcse. Ezután egy 5-0-s rohamba kezdett a dán alakulat. 11. percben 5-1-t mutatott az eredményjelző, az előnyt a mérkőzés végig meg is őrizték.

Az orosz csapatokkal ellenkezőleg nem a kemény hatos falat védekezi a Viborg. Rengeteget mozgó 4-2-es falat húztak a németek elé. A két zavaró látszólag nagyon megzavarta a németeket és egész mérkőzésen nem tudtak mit kezdeni ezzel a védekezési formával. Ettől függetlenül gyenge a védelmük, egy-egy testcselellel az egész falat meg lehet bontani. Folyamatos faultokkal zavarták, hogy a németek felépítsék támadásaikat.
Kapuban nem sokat mutatott egyik viborgi hálóőr sem. Mérkőzés elején fogott néhány, majd a mérkőzés végéig semmit nem mutatott, ami kapura ment az szinte mind gól is lett.
Támadásban nem mutatnak semmi különlegeset. Nincs játékuk, felmennek és lesz, ami lesz alapon játszanak. Ha nem sikerül nagy helyzetet kialakítaniuk, akkor átlövéssel próbálkoznak (rendszerint sikeresen), vagy a beállót keresik a labdával. Nagyon sok labdát szórtak el, rengeteg ki nem kényszerített hiba jellemezte a támadásaikat.  Zavaró védekezésüknek köszönhetően rengeteg labdát szereztek, melyekből a zavarók indultak és hiba nélkül értékesítették is ezeket.
Óriási hangulatról nem lehet beszélni. Folyamatosan szólt a duda, tapsoltak a nézők, de ettől függetlenül semmi hangulat nem volt a mérkőzésen. Lipcsei szurkolók is voltak a helyszínen, akik végig szurkolták a mérkőzést.
A mérkőzést nem a Viborg nyerte meg, hanem a Lipcse bukta el. Az 55. percben még felzárkóztak egyre, majd onnan bukták el. Minimális koncentrációval, odafigyeléssel, és pontosabb játékkal simán a döntőbe lehetett volna a német csapat. Végig partiba voltak.

Különösképp a jobb szélsőre kell figyelni, aki gyorslábú, indításokat is rendre ő kapja és hiba nélkül be is befejezi, Varzau mellett a mindenki által ismert Althaus (beálló) és a két átlövő (Ahlm, Jurack) okozhat fejtörést a csapatnak. Utóbbi nemcsak a góljaival tűnt ki a mezőnyből, hanem a magabiztosságával és a csapat irányításával. Ő a csapat motorja.
Mérkőzésből egyértelműen leszűrhető, hogy abszolút verhető csapat. Ez a tavaly kiejtett csapatnál is gyengébb. Ha úgy játszunk, ahogy eddig és nem szól közbe sem szövetségi döntés, sem játékvezető, akkor meg kell, hogy legyen az újabb KEK győzelem.

Az eredmény alakulása:

10. perc 4-1
20. perc 9-4
Félidő 14-11
40. perc 21-17
50. perc 25-22
Végeredmény: 33-27

Sorsolás holnap, ahol már csak az a kérdés, hogy itthon vagy idegenbe kezdjük a döntőt a dán Viborg ellen.
Játéknapok: Május 5./6., illetve 11./12.

Utolsó módosítás 2012. április 09. hétfő, 16:27

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva