Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Felfüggesztett büntetést kapott a Veszprém a Himnusz éneklése miatt

- 2012. április 11. szerda, 17:08

Tovább folytatódik az országunk elleni hadjárat

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2000 eurós (600 ezer forintos), felfüggesztett büntetéssel sújtotta az MKB Veszprémet, amiért a férfi csapat szurkolói több nemzetközi mérkőzés előtt is elénekelték a Himnuszt.

A veszprémiek szerdai közleményükben jelezték, hogy a büntetés kereteit elvileg 7500 és 15 ezer euró között rögzítette az EHF. A klub elnöksége egyben köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik szolidárisak voltak, nyilatkozataikkal, leveleikkel kiálltak mellettük, és segítettek abban, hogy az EHF bírósága méltányos döntést hozott az ügyben. Az EHF a büntetést 2014. június 30-ig felfüggesztette, a döntés jogerős.

A március 25-i, Ademar León elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó előtt a klub, valamint a Veszprém Kézilabda Fan Club az EHF eljárás hatására arra kérte a szurkolókat, hogy ne énekeljék el a Himnuszt. Az EHF hivatalos himnusza alatt éktelen hangorkán volt a Veszprém Arénában, a dallamokból szinte semmit sem lehetett hallani. Ugyanakkor a helyi B-közép kiment a csarnok folyosójára, s egy “Isten, áldd meg a magyart!” feliratú transzparenst hagyott a szektorában, kint pedig felhangzott a magyar himnusz.

A veszprémi klub elnöksége az MTI-nek eljuttatott szerdai közleményében köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik szolidárisak voltak, nyilatkozataikkal, leveleikkel kiálltak mellettük, és segítettek abban, hogy az EHF bírósága méltányos döntést hozott az ügyben.

(index.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva