Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

FFC: Búcsú a Budapest Kupától

- 2012. április 14. szombat, 07:59

Nem bírtunk a magasabb osztályú ellenfelünkkel.

Izgalmakban bővelkedő összecsapáson dőlt el a továbbjutás a Budapest Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, a Ferencvárosi FC – Grund 1986 találkozón. A mérkőzést a Grund nyerte 2-1-re, és várhatja az ellenfelet, amelynek kiléte az április 19-én lejátszandó Chinoin – Nagytétény meccs után dől el.

A papírforma alapján a Horfer Serleg BLSZ I. osztályban jelenleg harmadik helyen álló Grund volt az esélyesebb. Az FFC viszont a kupa védőjeként fogadhatta ellenfelét, és két évvel korábban is döntős volt a ferencvárosi gárda. Fél óra elteltével a Horfer Serleg BLSZ I/B osztályban a második helyet elfoglaló FFC Szabó Gergely találatával vezetést szerzett. A Grund a félidő végén Benke Kálmán révén egyenlített, és ez az állás, még mindig az alacsonyabb osztályú csapatnak kedvezett. Negyedórával a befejezés előtt a tíz perccel korábban csereként beállt, a huszadik évében járó Kántor Norbert gólt szerzett, és ez a döntőbe jutást jelentette a Grund számára. A hajrára felforrósodott a levegő, az FFC-ből két játékos, míg a Grundból egy fő a kiállítás sorsára jutott.

A csapat történetében eddig még egyszer sem sikerült eljutni a Budapest Kupában a fináléig – mondta Vörös István, a Grund edzője – Örülünk, hogy két fronton is helytállunk ezen a tavaszon, hiszen a bajnokságban is ott vagyunk az élcsoportban. Hogy miben sikerült felülmúlnunk a BK védőjét? Szerintem szerkezetben és játékban is valamivel jobbak voltunk. Elismerem, nem akadt sok helyzetünk, de a befejezések eredményesek voltak. Természetesen most már szeretnénk megnyerni a kupát. Várhatóan a Nagytétény lesz az ellenfél, bár a kupák varázsa, hogy az esélytelenebb csapat képes meglepetésekre. A bajnokságban ősszel 3-2-re nyertünk vendégként a Nagytétény ellen, ezzel az eredménnyel a Budapest Kupa döntőjében is kiegyeznék. Bár kérdés, mit szól ehhez a Chinoin.

(blsz.hu)

 

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva