Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

10 góllal vertük a Siófokot

- 2012. április 14. szombat, 14:31

A női kézilabda-bajnokság elődöntőjének első meccsén az FTC-Rail Cargo Hungaria kiütéses győzelmet aratott az alapszakasz harmadik Siófok ellen.

A meccs rangjának megfelelően közel telt ház fogadta a csapatokat, mi pedig a szokásos jó kezdésünkkel nyitottuk a Siófok elleni bajnoki elődöntő első meccsét. Ötletes támadásainknak köszönhetően 4-0-ra elhúztunk, a vendégek a 7. percben szerezték első találatukat Szepesi révén.

Pontatlanok voltak a siófoki akciók, sokszor technikai hiba miatt nem jutottak lövésig, támadásaink során pedig hiába próbáltak külön őrzőt állítani Szucsánszkira, a többiek megoldották a kötelezőt. Állandósult a 3-4 gólos Fradi-előny, pedig Zsivkovics után Szucsánszki is büntetőt hibázott...

Nem hiába gyakoroltuk a héten: ültek a lerohanásaink, a 18. percben már 11-5-re vezettünk, Imre Vilmos ki is kérte az idejét. Volt mit mondania.

Zizit továbbra is kiveszik a támadásokból, előnyünk mégis nő, Tomori labdaszerzéseinek, Zácsik átlövéseinek és Szamoránsky pontos befejezéseinek hála. Elek Gábor a 25. perc elején kéri ki az idejét.

Emberhátrányban is tartjuk az előnyünket - a harmadik hetesünket már gólra váltjuk, Zácsik mattolta Herrt. Zsivkovicsot sajnos ápolni kell (földre érkezéskor beverte a fejét a parkettába), majd ketten támogatják le a pályáról. Az utolsó pillanatban kapunk egyet, de így is biztosan vezetünk, négygólos előnnyel mehetünk az öltözőbe.

Szamoránsky lövi az első gólunkat a fordulás után egy ragyogó Tomori bejátszás után, majd a gólpassz jegyzője is magára vállal egy találatot, őt pedig Kovacsicz követi, és ismét Piri. Mi tagadás, ez a félidő sem indul rosszul. Pillanatok alatt nyolc lett közte. A vendégek edzőjének ismét mondandója akad, pedig még négy perc sem telt el a szünet óta...

Zácsik büntetője és Tomori betörése után a kapu mögötti tábor is kieresztette a hangját - Imre Vilmos is hallani szeretné a sajátját, ezért kiabál is becsülettel, talán már több is ez, mint becsületes. Próbálkoznak a vendégek, de átütő erő nélkül, a kapuba közben Pastrovics érkezett, aki büntetőből sem kap gólt (a léc hárított).

Zácsik továbbra is ellenállhatatlan, de beállóból Piri is szépen termel. Egy hosszú indítás után Szádvári magabiztosan emeli át a válogatott első számú kapusát, akinek az arcán látszik az elkeseredés. Le is cserélik.

Az 51. percben, 31-21-nél már számol a lelátó népe. Szádvárinak úgy tűnik mindegy ki áll a gólvonalon, Lajtost is precízen ejti át, a siófokiaknak csak fellángolásaik vannak, győzelmi esélyeik szertefoszlóban. Tomori a végén négyperces kiállítással zár, de ez már nem oszt, nem szoroz. És ha már matekozunk, a végére már csak az a kérdés, hogy megússzák-e a kiütést, megússzák-e tíz alatt a Balaton-partiak. Nos, nem úszták meg, a ferencvárosi örömjáték 10 gólos sikert eredményezett. Folytatás két hét múlva Siófokon.

Női kézilabda NBI, elődöntő, 1. mérkőzés
FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 37-27 (16-12)
FŐTÁV-FTC Aréna, 2012. április 14., 15.00
Játékvezetők: Oláh, Bonifert
FTC: Abramovich - Kovacsicz 6, Tomori 5, Szamoránsky 9, Szucsánszki 1, Zácsik 9, Szarka 1. Csere: Pastrovics (kapus), Cifra, Zsivkovics, Szádvári 3, Deáki, Such 1. Edző: Elek Gábor
Siófok: Herr - Bódi, Bogdanovic 1, Németh, Mörtel 5, Ábrahám 2, Szepesi 4. Csere: Lajtos (kapus) Szalai 3, Bloj, Kiss 2, de Souza 1. Edző: Imre Vilmos

(fradi.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva