Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Elek: Az elmúlt két év legnehezebb feladata előtt állunk

- 2012. május 03. csütörtök, 14:38

Vasárnap Dabason kezdi meg a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a KEK döntőjét a dán Viborg ellen.

Elek Gábor vezetőedző az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt két év legnehezebb feladata előtt állnak. Kökény Beatrix ügyvezető szerint a fináléba jutással már túl is teljesítették az előzetesen kitűzött célt, de természetesen szeretnék újra elhódítani a trófeát.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy tavaly a 16 között találkozott egymással a két csapat, és akkor drámai csatában az utolsó másodpercben lőtt hétméteressel ütötte ki ellenfelét az FTC, és idegenben lőtt több góllal lépett tovább.

Az idén a fináléban találkoznak a felek, a dánok minden bizonnyal szeretnének majd visszavágni a tavalyi fiaskóért.

Elek Gábor, a zöld-fehérek vezetőedzője szerint az elmúlt két év legnehezebb feladata előtt állnak:

„Azonosnak látom az esélyeket, de az elmúlt két év KEK-sorozatának legnagyobb feladata előtt állunk. Tavaly szerencsével vertük ki őket, azóta mindkét csapat erősödött, de náluk nagyobb a variációs lehetőség. Mi abban reménykedünk, hogy hazai pályán megfelelő előnyt harcolhatunk ki. Minden bizonnyal a pillanatnyi koncentráció és forma fog dönteni” – nyilatkozta Elek.

„Az előző kiírásban a kinti első meccsen nem úgy álltak hozzánk, ahogy kellett volna, most biztos nem fogják ezt a hibát elkövetni. Az oroszok, akikkel ezelőtt játszottunk, talán könnyebben megtörhetőek mentálisan, az északiak viszont könnyebben kezelik a sikert és a kudarcot is” – tette hozzá a vezetőedző.

A dabasi csarnok eddig szerencsét hozott a Fradinak a KEK-ben, az Alicante elleni tavalyi finálé első meccsén, és a Volgograd elleni idei elődöntőben is sikerült biztos előnyt kiharcolni. Természetesen az idén is telt ház lesz a finálé első meccsén, a helyi csarnokban 2100 fizető néző lesz, és csaknem félszáz drukker érkezik Dániából.

Kökény Beatrix is bízik a dabasi hangulatban, és reméli, ha már sikerült túlteljesíteni az elvárásokat, a címvédés is összejön:

„Előzetesen a négy közé jutást tűztük ki célul, ezt teljesítettük, innentől kezdve már a címvédésre koncentrálunk. Két azonos képességű csapat fog találkozni, nekünk hasznos volt, hogy az idén és tavaly is több éles mérkőzést játszottunk. A hazai pályán való kezdés eddig bejött, és remélem, a dabasi hangulat a dánokat is megfogja. Mi szinte teljesen magyar együttes vagyunk, míg a Viborg egy nemzetközi válogatottal ér fel, talán csapatként lehetünk egységesebbek” – tekintett előre az FTC ügyvezetője.

Szucsánszki Zita, a Fradi csapatkapitánya szerint mindenkitől 100 százalék kell majd:

„A Volgograd-meccs megmutatta, hogy a dabasi csarnokban képesek vagyunk nyomás alá helyezni az ellenfelet, de mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Nagyon szeretném újra magasba emelni ezt a trófeát!”

(NSO)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva