Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Átcsoportosítással lesz pénz átigazolásra?

- 2012. május 22. kedd, 10:40

Három-négy kulcsember érkezhet nyáron az Üllői útra, ellenben ennek a duplája, de akár a triplája is lehet a keretből távozók száma.

A klubvezetés átcsoportosításokkal tenné lehetővé, hogy pénzért is tudjon igazolni nyáron a Ferencváros. Több lesz a tehetséges fiatal a keretben, de a kezdőcsapat erősebb lehet az ideinél. Íme a legfontosabb irányelvek, ami alapján átalakul a Fradi kerete a nyári átigazolási időszakban.

Már nem újdonság, hogy hatalmas változások várhatóak a nyáron a Ferencváros keretében. Az elmúlt napokban folyamatosan számoltunk be a lehetséges érkezőkről és távozókról. A klubnál már megvan az a szakmai koncepció, ami alapján egy sikeresebb keretet próbál kialakítani a szakmai stáb a vezetéssel karöltve. A pepsifoci.hu ennek a háttérét próbálja bemutatni az alábbiakban, a Ferencvárosnál várható változásokat ennek ismeretében lesz majd érdemes szemmel követniük a drukkereknek.

A legfontosabb újdonság, hogy nyáron a Ferencváros átigazolási díjra is költene, két, legfeljebb három olyan labdarúgó érkezhet, akit ki kellene vásárolni. Már kitértünk arra, hogy ez lehet például a pápai Gyömbér Gábor és a paksi Böde Dániel is, de mások is képben vannak (például belső védő és további támadók is), hiszen sok függ attól, kit milyen feltételekkel lehet megszerezni.

Az átigazolásokra jelenleg nem áll rendelkezésre több pénz, mint tavaly, de a klubvezetés racionális döntésekkel próbálja a keretet mégis megnövelni. Ennek legfontosabb eleme, hogy az ideihez képest jelentősen csökkenne a bérkeret, a felszabaduló összeget pedig új érkezőkre költenék, ebből jutna némi átigazolási díjra és az újak fizetésére is.

Ami biztos: legalább nyolc "nevesebb" játékos távozik, de ez meghaladhatja a tíz főt is, ellenben nem várható ugyanennyi érkező. A keret megerősítése két síkon zajlik: 3-4 olyan játékos érkezik majd nyáron, akik azonnal bevethetőek, és a jelenlegi keret erősségét figyelembe véve egyértelműen a kezdőcsapatba, mondhatni kulcsembernek igazolják őket, nyilván ennek megfelelő fizetéssel.

Melléjük érkezik a keretbe 3-4 olyan fiatal, akik egyelőre még a jövőt jelenthetik, és lényegesen kevesebbe kerülnek (közülük Orosz Márk neve már ismert, de további 2-3 tehetség megszerzése is képben van, akár alacsonyabb osztályból is). Ez a vonal erősödhet például tehetséges, olcsón megszerezhető külföldiekkel is – ilyen például a nagyváradi vonal, erről hétvégén bővebben is beszámoltunk.

A távozó oldalnál jeleztük, hogy három rutinos játékos is elmehet: Balog Zoltán, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes sem lesz vélhetően tagja a jövő évi keretnek. Rengeteg olyan labdarúgó van a bő keretben, akiknek a távozása már hosszú ideje napirenden van és a tavasz függvényében nem okoz meglepetést: ilyen például a B-csapatba száműzött Liban Abdi és Maróti Béla, a csak kölcsönben lévő Oláh Lóránt vagy a teljesen perifériára került Hector Morales.

Mellettük akad 3-4 olyan labdarúgó a keretben, akik élő szerződésük ellenére sincsenek biztonságban, hiszen elégedetlenek velük a klubnál, az ő távozásukra is nagy esély van, de mindez attól is függ, tőlük milyen feltételekkel tud megválni a klub, az esetleges érdeklődők például hajlandóak-e fizetni értük. Szűkebb lesz az ideinél a jövő évi játékoskeret, több lesz benne a fiatal játékos, de lesz egy olyan váz, amelyre azonnal építhet a szakmai stáb.

(pepsifoci.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva