Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Meglestük a délelőtti edzőmérkőzést - értékelés

- 2012. július 14. szombat, 20:00

Kiemelkedett a mezőnyből Pölöskey Péter és Martin Klein, az akarat a többieken is látszódott, a pontatlanság azonban még jelen van a játékban.

Az FTC ma délelőtt a Soroksár csapatát fogadta, és magabiztos győzelmet aratott a harmadosztályban szereplő klub ellen. Détári Lajos az alapcsapatából egyedül a szerb Alempijevic játékára nem számíthatott, aki továbbra sérüléssel bajlódik. Rajta kívül azok játszottak a mai délelőttön, akik vélhetően a Kecskemét elleni nyitófordulóban is szerepet kapnak majd.

A Fradi a nyári edzőmeccseken már megszokott 4-2-3-1-es formációban lépett pályára…

A kapuban Jova Leventének a kapott gólig szinte védenivalója sem volt, de a soroksári szabadrúgást igencsak elnézte, szinte mellé ütött a labdának.

A védelemben Fülöp Noel és Sváb Dániel képviselte a lendületet, míg Mark Otten és Martin Klein a rutint. A két szélsővédőnek volt lehetősége segíteni a támadásokat, hiszen a vendégek nem kényszerítették őket védőmunkára.  Az első félidőben Fülöp, a szünet után Sváb volt az aktívabb. Középen Otten középen igazi csapatkapitányként irányította a társakat, sokak számára talán kicsit meglepő módon nagyrészt magyarul. Mellette Klein - szerintünk - a meccs embere volt, a játékos már most kirobbanó erőben van. A cseh védőről csak úgy pattantak le a vendégjátékosok, emellett egy szép fejesgólt is szerzett, láthatóan élvezte a találkozó minden percét.

A középpályán Vladan Cukic és Gyömbér Gábor volt a szűrő, nekik kellett védekezni, stabilitást adni a csapatnak. A meccset látva kijelenthető, ezt csak előbbi tette meg. A szerb játékos rengeteget ütközött harcolt és tizenegyesből gólt is szerzett. Gyömbér bár folyamatosan játékban volt, nagyrészt csak körömpasszokkal vétette észre magát, és a pontrúgásai is veszélytelenek voltak egészen az ötödik találatig, amikor az ő beadásából született meg Klein gólja. A Pápáról szerződtetett játékos még láthatóan húzza a műtött lábát, erőnlétileg nincs 100 százalékos állapotban.

Előttük a Jovanovic, Böde, Somalia triónak a támadásokat kellett segíteni. A bosnyák Jovanovic rengeteget futott, de játéka pontatlan volt, sok labdát elszórt, illetve a beadásainak nagy része sem emberhez ment. A ma látottak alapján kijelenthető, hogy Jovanovic játéka hátrébb jobban érvényesül. Böde Dániel gólt szerzett, jól osztogatott, rendre visszalépett labdákért, de nála egyelőre hiányzott az a lendület és azok a ritmusváltások, amelyeket korábban megszoktunk vele kapcsolatban. A Paksról igazolt játékosban azonban mindig benne volt valami váratlan, és dicséret illeti azért, hogy a kihagyott óriási ziccere után nem tört meg, hanem szinte azonnal gólt tudott szerezni. A baloldalon Somalia rengeteget mozgott, de sokat hibázott. Az összjátékban és a kapu előtt rossz megoldást választott, egészen a góljáig, ahol higgadtan értékesítette a helyzetét.

Elöl Pölöskey Péter volt a csúcsék, akit az utóbbi időben divat volt szidni a ferencvárosi szurkolók körében. A csatár már a meccs elején megkapta a „kérjél cserét” kritikát a drukkerektől, de láthatóan élvezte a játékot. Az első félidőben mindhárom gólban benne volt, az elsőnél szép fejesből volt eredményes, a másodiknál gólpasszt adott Bödének, míg a harmadik találat előtt ő harcolta ki a büntetőt. Pölöskey sokszor lépett vissza labdákért, ezeket jól játszotta meg, mindezek mellett gyors volt és lendületes, már-már múlt őszi önmagát idézte.

Összességében, aki kilátogatott ma az Üllői útra egy egységes Ferencvárost láthatott, amely félgőzzel is könnyedén verte meg harmadosztályú ellenfelét. Nagy kérdés, hogy ez a teljesítmény egy komolyabb csapat ellen mire lehet elég.

(topliga.hu)


Utolsó módosítás 2012. július 14. szombat, 20:03

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva