Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Botrányra kényszerítve: a szlovákok megint a fradisták idegeit rángatják

- 2012. szeptember 16. vasárnap, 16:52

Bajnokok Ligája selejtezőre készül az FTC-Rail Cargo női kézilabda-csapata, ellenfele, a szlovák Mihalovce előzetes regisztrációra kényszeríti a zöld-fehér szurkolókat. A döntés példátlan a kézilabda világában.

A cimkében szereplő "Európai kézilabda" feliratozás kissé csalóka, igaz, hogy egy uniós tagország bajnokcsapatával fog játszani a Ferencváros KEK-győztes női kézilabda-csapata, de ezzel be is fejeződött az európai dolgok felsorolása, legalábbis ezt mutatják az előjelek.A szlovák Mihalovce közleményt adott ki, melyből most idéznénk:

"A szlovák klub kéri, hogy azok a szurkolók, akik a mérkőzést a helyszínen, élőben kívánják megtekinteni, jelezzék szándékukat egy e-mail címen, és a levélbe a következő adatokat (összeset!) tüntessék fel: név, születési dátum, lakcím, személyi igazolvány/útlevél szám (a megadott személyi azonosításra alkalmas iratot a szurkolók vigyék magukkal, mert be is kell mutatni a helyszínen belépés előtt. A rendezők tájékoztatása szerint a rendőrség a beléptetéskor ellenőrzi majd a szurkolók személyi igazolványát/útlevelét és csak az vehet jegyet és mehet be a csarnokba, aki korábban elküldte adatait a fenti e-mail címre. Aki nem adta meg a fentiekben ismertetett adatait és ezáltal nem szerepel a szervezők által elkészített listán, azt a rendezők nem engedik be a csarnokba.
"

Két dolgot mindenképpen meg kell jegyezni a közleménnyel kapcsolatban, az egyik az a tény, hogy egyáltalán nem ördögtől való dolog a szurkolók előzetes regisztrációja, gondoljunk csak egy olasz átlagos bajnoki meccsre, ahol bizony a jegyre is ráírják a külföldi szurkoló nevét, és útlevélszámát. A másik pedig, hogy a Ferencváros szurkolóit sajnos elkönyvelték Európa-szerte balhés brigádnak, pedig az egy darab viborgi berohanásos afféren kívül nem sok mindent lehet a számlájukra írni. Nem tisztem védeni azt, aki nem megfelelően viselkedik egy-egy meccsen, de azért túlzás lenne megvadult csürhéről beszélni a zöld-fehér szimpatizánsokkal kapcsolatban, kiváltképp a kézidrukkerekről, sőt. Azoknak a csapatoknak a szurkolói, edzői, akikkel a Fradi az utóbbi években összekerült, kivétel nélkül pozitív hangnemben beszéltek a drukkolásról.

A szlovákok hozzállását Pozsony és Dunaszerdahely óta nem nagyon kell sem elemezgetni, sem pedig kimagyarázni, elképesztő húzásokra képesek, lásd a tavalyi KEK-menetelés első mérkőzésére küldött mintegy húsz darab vendégjegyet. Pedig kár a gőzért, a szerda esti időpont miatt várhatóan nem tízezrek fognak útra kelni Nagymihály városába, ugyanúgy le lehetne rendezni a dolgot, mint pár éve a Vágsellye elleni mérkőzésen, ahol három darab rendfenntartó felügyelte a kiérkezett, mintegy 250 fradistát, botránynak, balhés viselkedésnek nyoma sem volt. Valahogy azt érezni, hogy északi szomszédaink szándékosan hergelik a jónépet ezzel  teljesen felesleges mizériával, amely egyébként számtalan technikai problémát is felvet, a törvénytelenségekről nem is beszélve.

Írhatnánk arról, hogy aki nem olvassa az interneten ezt a nevetséges felhívást, az mégis hogy jut majd be a mérkőzésre, valamint mi szüksége van olyan adatokra a szlovák rendőrségnek, melyek egy útlevélben sem szerepelnek (lakcím). Azért tegyük már helyre a dolgokat, mert ez a fóbia lassan eléri azt a szintet, ami már súrolja a gyerekesség határát. A szlovákok semmi mást nem akarnak, mint azt, hogy minél kevesebb szurkoló vállalja az utazást, számítva arra, hogy kizárólag nehézségei akadnak majd a mérkőzésen. A hírek szerint a Ferencvárosra bízták volna először az adatgyűjtést, de a magyar klub nem vállalta ezt, nagyon helyesen. Az FTC hivatalosan egyelőre nem tiltakozott az EHF-nél, sajnos valószínűleg a józan észre hallgatva, hiszen a viborgi események miatt a zöld-fehérek biztosan nem élveznek feltétlen bizalmat a szövetség részéről. Kár érte pedig, hiszen az utóbbi években a Ferencváros szurkolótábora sok olyan helyen megfordult már, ahol mind a helyi szurkolótábor, mind pedig a kézilabdázás nívója picivel magasabb szinten állt, mint Mihalovcében, mindenféle botrány nélkül. Kár érte, hiszen az ésszerű menet valahogy így nézne ki: mérkőzés, szurkolás, hazautazás, 45-20-as ferencvárosi győzelem. Így most kavarodás lesz, meg nem értés, balhé, rendőrség, kis könnygáz, ahogy az Szlovákiában megszokott. Ja, és 45-20-as ferencvárosi győzelem.

(sport165.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva