Ezekre a posztokra igazolna a Fradi a télen - extra pénz nem lesz rá

FradiMob - 2013. november 27. szerda, 22:41

Kapust, védőt és góllövő csatárt is igazolna a télen a Ferencváros - mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport stúdiójában.

A FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Digi SportReggeli Start c. műsorában értékelte a csapat őszi teljesítményét. Kérdésre egy 10-es skálán 6-osra értékelte az eddig mutatottakat, és megemlítette azt is, nagyon nem így képzelte ezt az évadot. A nyári erősítések is 6-os osztályzatot kaptak.

– Vannak olyanok, akik messze nem azt hozzák, amit vártunk a róluk kapott hírek alapján. Ezt is át kell beszélnünk és át kell gondolnunk, hogy mi legyen velük. Vannak olyanok, akik könnyűnek találtattak, de a szakvezetés dönti ezt majd el. Én néhány embernél mentalitásbeli problémákat is látok – tette hozzá a klubvezető.

A riporter Tuyp, Valpoort és Ionescu nevét konkrétan is megemlítette lehetséges távozóként.

– Szerződésük van, így nem tudom, mi lesz velük. Azt azért látni kell, hogy sérülések is közbejöttek nekik, ráadásul nem feltétlenül rájuk vagy csak rájuk gondolok. Ha vége lesz az ősznek, le kell ülni, meg kell nézni, ki mit nyújtott, és ha valaki gyengén teljesített, annak mi lehet az oka – hangzott Orosz válasza.

Természetesen az is szóba került, az érkezési oldal hogyan nézhet ki majd a télen. A vezérigazgató elmondta, lesz mozgás a télen, hiszen vannak olyan posztok, ahol nem állnak túl jól. A műsorvezető közbevetésére, amely szerint ez például a jobb oldali védő és a góllövő csatár pozíciója, Orosz igent mondott, majd így folytatta:

– Akeem kiesésével nagy lyuk lett a védelemben, ő szakmailag is nagyon hiányzik, pótolni kell. Kapusposzton se vagyunk kifejezetten acélosak, hiszen Kurucz Péter megsérült, és rá pár hónapig biztosan nem számíthatunk.

Hogy az érkező hálóőr az FTC-vel készülő Fülöp Márton lehet-e, annyit mondott, "bármi lehet". Az FTC Zrt. első embere arra is kitért, miből finanszírozzák az igazolásokat.

– Extra büdzsé erre nem lesz. Ha tudunk pénzt felszabadítani, márpedig tudunk, akkor azt fogjuk tudni visszaforgatni. Plusz pénzt nem fogunk tudni mozgósítani – fogalmazott.

A műsorban Ricardo Moniz helyzete is szóba került. Vele kapcsolatban Orosz azt mondta, eljön egy olyan pillanat, amikor ha nem jönnek az eredmények, szóba kerülhet a vezetőedző elmozdítása, de most nincsenek ott. A kupában állnak, a dobogótól három pont választja el az együttest, úgyhogy nincsen ott az ideje, hogy ilyenekről beszéljenek – tette hozzá.

Este az Újpest ellen játszik a Ferencváros a kupában. Arra a kérdésre, mi lenne a következménye annak, hogy ha kiesés lenne a párharc vége, a zöld-fehérek elöljárója úgy felelt, erre nem is mer gondolni és nem tudja elképzelni, hogy ne jussanak tovább.

Az új stadionnal kapcsolatban Orosz úgy vélekedett, az biztos, hogy az új arénában nem lesz balhé, mert olyan technikai rendszerrel szerelik fel a létesítményt, amely lehetővé teszi a teljes és pontos azonosítást.

A vezérigazgató kérdésre elmondta azt is, jelen pillanatban még 250-300 milliót görgetnek maguk előtt az örökségül kapott adósságból.

A ferencvárosi család egy emberként aggódik a szívinfarktus után lábadozó Akeem Adams-ért. Az FTC teljes mellszélességgel kiáll a trinidadi mellett.

– Borzasztó, ami történt, és sajnos ki kell mondani, hogy Akeem jelen pillanatban nincsen jól, nincsen olyan állapotban, hogy a transzplantáció megtörténhetne. Hosszabb távon is a Fradi kötelékében tartanánk, felajánlanánk neki, hogy maradjon, hiszen ő is a Fradi család tagja, kint van a szekrényén a fényképe, azaz ha felépül, visszavárjuk, munkalehetőséget biztosítanánk neki – mondta Orosz Pál. 

 forrás: csakfoci.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva