Lipcsei Péter: Legalább nyolc játékost el kellene zavarni a Fradiból

FradiMob - 2013. december 05. csütörtök, 20:15

Sokan azt gondolták, hogy Moniz kirúgása után eljött Lipcsei Péter ideje – vagy legalábbis két meccsre megkapja a Fradi kispadját. Nem kapta meg, sőt, senki nem is kereste őt a vezetőségtől.

Bevallom, nekem furcsa, hogy Moniz távozása után, még ha csak két meccsre is, de Máté Csaba kapta meg a Ferencváros vezetőedzői posztját.

Egyrészről eddig sok helyen működött az az íratlan szabály, hogyha a vezetőedzőnek menni kell, megy a pályaedző is, hiszen ők egy csapatot alkotnak. (Igaz, legutóbb a nemzeti csapatnál sem így történt ez, bár akkor egy racionális döntés volt egy tét nélküli meccsre Csábit ültetni a kispadra.) Ami azonban még inkább Máté ellen szólt, az, hogy a ferencvárosi vezetők szerint új impulzus kellett (volna) a csapatnak. Na ezt az új impulzust biztosan nem adja meg Máté, hiszen ő eddig is a csapat mellett dolgozott, eddig is Moniz segítője volt.

Sokakban felmerült, és nagyszerű ötlet lett volna, ha a klubikon Lipcsei Péter kezébe adják az irányítást. Igen ám, csakhogy Lipcseit egy hete három meccsről, sőt, az öltözőtől is eltiltotta az MLSZ. Igaz, ez az eltiltás az NB III-as bajnokságra szól, de lehet, hogy ez is közrejátszhatott abban, hogy végül nem ő lett a megbízott edző.

- Én nem hiszem hogy ez lett volna az oka, amiért nem engem választott a vezetőség - mondta a mifocink.com megkeresésére Lipcsei Péter. – Ha valamire mindenképp fogni kell a dolgot, akkor az a második csapat szereplése lehet, de ez sem lehet igazi indok. A lényeg, hogy engem nem kerestek a vezetők, nem beszéltek velem arról, elvállalnám-e a megbízott edzői posztot. Énn itt vagyok, edzést tartok a csapatomnak, a telefonom be van mindig kapcsolva, tehát elérhető vagyok.

Az elmúlt napokban több, külföldi edző neve is felmerült. Lipcseinek erről is megvan a véleménye.
- Egyértelmű, hogy magyar edző kell a Fradi élére. Moniz jó szakember, de láthatjuk, mihez vezet egy külföldi tréner a játékosállományban. Ettől a csapattók most legalább nyolc játékost el kellene zavarni, ám ha jón egy újabb külföldi, az ismét hozza majd a saját embereit. Úgy gondolom, itthon is találni olyan szakembert, akit ki lehet nevezni a Ferencváros élére.

forrás: mifocink.blog.hu

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva