A Fradi bástyái

FradiMob - 2014. január 04. szombat, 14:31

A Ferencvárosnak a másod-, a harmad- és a negyedosztályban is van „kihelyezett tagozata”.

 

A Ferencvárossal hivatalos partneri viszonyban lévő szatelit-klubokon (SzTK, Diósdi TC, Göd, Gyömrő) kívül is több olyan egyesület van a fővárosban vagy környéken, amelyek vezetői és edzői szimpatizálnak a Fradival. Lassacskán egész szép hálózatot tudhatnak magukénak a zöld-fehérek Budapesttől délre. A Pestmegyeifoci.hu összeállításában annak jártunk utána, melyek a leginkább Fradi-érzelmű klubok a környéken?

Szigetszentmiklós

Az SzTK rendszerint ferencvárosi kötődésű edzőt alkalmaz, nem véletlen, hogy az egyik klubvezetőnek még az autója rendszáma is így kezdődik: FTC... 2009-ben jutott fel a csapat a másodosztályba, Rubold Péter irányításával, aki 1978 és 1985 között 142 tétmérkőzésen szerepelt a Fradiban, és 27 gólt szerzett. Az FTC egykori játékosai közül Horváth Ferenc és Zoran Kuntics is megfordult már a szigetszentmiklósi kispadon, jelenleg pedig Csurka Zoltán az edző, aki szintén focizott a Ferencvárosban. Az SzTK-nál a Fradi-vonal szempontjából kivétel a korábbi edző, Aczél Zoltán, valamint a jelenlegi szakmai igazgató, Várhidi Péter, hiszen mindketten újpesti kötődésűek.

Soroksári SC

Hivatalosan is az FTC partnerklubjának számít az NB III Közép-csoportjának listavezetője. Ezt erősíti Szűcs Mihály szakmai igazgató személye, illetve a játékoskeret több tagjai, például Lisztes Krisztián is.

Budaörsi SC

Az NB III-as klub most állt be a sorba, hiszen a néhai Fradi-legenda, Albert Flórián fia lett a vezetőedző.

Érdi VSE

Edzőként Limperger Zsolt irányítja a Pest megyei első osztály második helyén álló csapatot, amelynek tagja többek között ifj. Ebedli Zoltán is, a Fradi-legenda fia.

forrás: http://www.pestmegyeifoci.hu/tartalom/cikk/257471_a_fradi_bastyai

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva