Horvát csatárt igazoltunk.

m.k. - 2014. május 27. kedd, 15:03

Labdarúgó-csapatunk szerződtette a korábbi horvát utánpótlás-válogatott Dinamo Zagreb-nevelést, Tomislav Havojicot.


Ma délelőtt aláírta szerződését labdarúgó-csapatunkhoz a Dinamo Zagreb utánpótlás-akadémiáján nevelkedett Tomislav Havojic, aki a horvát élvonalbeli Istra együttesétől szerződik a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

Havojic a támadósorban jelenthet erősítést csapatunk számára. A 25 éves, horvát utánpótlás-válogatott futballista mindkét szélen, valamint középen is képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Szurkolóink nemcsak a gólokat, hanem a gólpasszokat is várhatják tőle, hiszen remek ütemérzékkel rendelkezik, jól találja meg a réseket, és bátran vállalja fel az egy az egy elleni küzdelmet is.

Bemutatás
Tomislav Havojic tízévesen, a horvát Krizevci csapatában kezdett futballozni. A fiatal játékos tehetségére az utánpótlás-nevelésben egész Európában elismert Dinamo Zagreb is felfigyelt, amely tizenöt évesen szerződtette a támadó középpályásként bevethető labdarúgót.

A Dinamo Zagreb akadémiáját jól jellemzi, hogy többek között olyan játékosok kerültek ki onnan, mint Alen Halilovic, aki a következő szezontól már a Barcelona labdarúgója lesz, Vedran Corluka, aki a Manchester City és a Tottenham korábbi futballistája, vagy éppen a Real Madrid jelenlegi sztárja, Luka Modric.

Havojic 18 évesen került fel a Dinamo felnőtt csapatához. A zágrábiaknál egy mérkőzésen lépett pályára, ám már fiatalon is folyamatosan játékban volt, hiszen a Lokomotiva együttesében, kölcsönben szerepelhetett.

A Lokomotiva 2010-ben végleg is megszerezte magának Havojicot, aki gólokkal, gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet. Ennek köszönhetően előbb a Slaven Belupo, majd egy évvel később az Istra is vele akarta megerősíteni támadósorát.

Legutóbbi egyesületében, a horvát első osztályú Istrában két szezon alatt 54 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken kilenc gólt lőtt és négy gólpasszt adott. A játékos remek teljesítményével felkeltette a Thomas Doll vezette szakmai stáb figyelmét is, ennek hatására pedig egyesületünk leigazolta a játékost.

Havojic folyamatosan tagja volt hazája korosztályos válogatottjainak: játszott az U16-os, az U17-es, az U18 és az U19-es horvát nemzeti együttesben is.

A középpályás megszerzésével egy 400 ezer eurót érő játékossal is „gazdagodott” csapatunk.

Névjegy
Név: Tomislav Havojic
Születési idő/hely: 1989. március 10., Zágráb
Magasság: 178 centiméter
Poszt: támadó középpályás
Korábbi klubjai: Dinamo Zagreb (2007-09), Lokomotiva (2007-09 – kölcsönben), Lokomotiva (2010), Slaven Belupo (2011), Istra 1961 (2012-14)


Fradi.hu


Utolsó módosítás 2014. június 02. hétfő, 11:49

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva