Német válogatott csatárt akar Doll.

m.k. - 2014. június 04. szerda, 07:58

A német másodosztály legveszélyesebb 32 évese...

A holland másodosztály sztárja Tuyp után egy újabb sztár érkezhet:

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll már jó pár hete kijelentette, hogy a támadó szekcióban komoly változásokat szeretne eszközölni a nyári holtidényben. A csakfoci.hu információi szerint a szakember Benjamin Lauth személyében igen neves, a válogatottat is megjárt német csatárt szeretne Budapestre csábítani.

Úgy tudjuk, a felek között már zajlanak az egyeztetések, és jelen állás szerint jó esély mutatkozik arra, hogy a futballista zöld-fehérbe öltözzön. Lauth szerződése az idény végén lejárt az 1860 Münchennél, így csak vele kell egyezségre jutni.

A csatár az 1860 színeiben mutatkozott be az első osztályban, két jó idény után a Hamburghoz került – Doll is innen ismeri közelebbről, bár Németországban egyetlen futballszerető embernek sem ismeretlen a neve. A HSV színeiben szerepelt a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában, aztán kölcsönben Stuttgartba került. A sváboknál nem lett meghatározó játékos, de német bajnoknak mondhatja magát. Ezután Hannoverbe vezetett az útja, majd 2008-ban visszatért az 1860 Münchenhez és egészen mostanáig ott is játszott. Évekig ő volt a Bundesliga II-ben az együttes legveszélyesebb támadója, volt 16 gólos idénye is.

Lauth egészen a válogatottságig vitte. 2003-ban, első müncheni korszakában öt alkalommal lépett pályára a nemzeti mezben, gólt nem szerzett. Egy nem hivatalos találkozón is képviselte Németországot, akkor szerzett ollózós találatát az év góljának választották.

A támadó a Bundesliga élvonalában 144 találkozón 33, a második vonalban 188 fellépésen 63 gólt ért el, azaz pedigréje alapján nagy fogás lehetne a Ferencvárosnak.


 

Utolsó módosítás 2014. június 05. csütörtök, 10:28

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva