Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Svábék nagy sikere

- 2011. augusztus 11. csütörtök, 13:15

Dani végig játszotta a Wales elleni mérkőzést

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es válogatott az utolsó pillanatokban szerezte meg a győztes találatot Wales ellen, így 2-1-re nyert. Sváb Dániel kezdőként lépett pályára.

A szeptemberben kezdődő Eb-selejtezők előtti utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzésen Róth Antal szövetségi edző a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fiola Attila (Kálnoki-Kis Dávid, 46.), Fodor Ferenc, Sváb Dániel - Nagy Dániel (Haraszti Zsolt, 58.), Simon Ádám - Bódi Ádám (Bertus Lajos, 46.), Gosztonyi András, Balázs Benjámin (Hidi Patrik, 73.) - Futács Márkó (Tischler Patrik, 58.) összeállításban küldte pályára csapatát a haverfordwesti Meadow-stadionban.

Jól indult számunkra a mérkőzés, a 6. percben egy szép Gosztonyi-Futács összjáték után Balázs Benjámin kapott kitűnő indítást a Videoton középpályásától, és 7 méterről, a bal oldalról, estében kilőtte a bal alsó sarkot. A roppant sportszerű 700 fős hazai közönség tapssal fogadta a mieink vezető találatát, de a 35. percben már hazai gólnak szólt az üdvrivalgás: egy szerencsétlen sérülést követően Simon Ádám ápolása miatt rövid időre tíz főre fogyatkozott a magyar csapat, a hazaiak pedig kihasználták az emberfórt: egy jobb oldali beadás után Lucas Lee bombázott 22 méterről védhetetlenül Gulácsi Péter kapujának bal alsó sarkába.

Az első félidőben a walesiek kezdeményeztek többet, de a mieink gyors, kombinatív ellentámadásai lényegesen veszélyesebbek voltak, mint a hazaiak felívelései és elfutásai. Szögletekből mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, illetve Bódi Ádám szabadrúgásai is hordoztak magukban gólveszélyt. A fordulás után fölénybe került a hazai csapat, a 48. percben Jonatham Williams 12 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. Ezt követően azonban a walesi mezőnyfölény nem párosult helyzetekkel, míg a mieink többször is közel jártak a gólszerzéshez. A 76. percben Gosztonyi András 22 méterről, szabadrúgásból lőtt kapufát, de kis szerencsével Sváb Dániel és Tischler Patrik is szerezhetett volna gólt. A 92. percben a nézőtéren már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a mieink azonban nem így gondolkodtak, és egy szép akció végén Haraszti Zsolt 15 méterről nagyszerű megoldást választva a jobbösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel 2-1-es magyar győzelemmel zárult a találkozó.

- Ezúttal is szoros mérkőzést játszottunk, de egészen más érzelmeket szabadít fel, ha egy utolsó percben megnyert mérkőzést követően kell összegezni - mondta a lefújás után Róth Antal. - Hullámzó volt a játék és a teljesítményünk is, a meccs egyes szakaszaiban mi kerekedtünk ellenfelünk fölé, más szakaszaiban a hazai csapat volt a jobb. Nagyon örülök, hogy játékosaim egy kiegyenlített mérkőzés végén maguk javára tudták fordítani az eredményt.

(mlsz.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva