Otigba érkezhet?

FradiMob - 2015. augusztus 28. péntek, 07:03

Magyar állampolgárságú játékos érkezhet Hollandiából.

A Nemzeti Sport Online a Heerenveenhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy az átigazolási piacon védőt kereső Ferencvárosnál változatlanul képben van a korosztályos magyar válogatottakban korábban rendre számításba vett Otigba Kenneth. A népligetiek ennek érdekében újabb ajánlatot készülnek tenni az elsőt visszautasító Heerenveennek.

Információink szerint a zöld-fehérek egy körben már próbálkoztak a hollandoknál, akik viszont elutasító választ adtak. A ferencvárosiak azonban az átigazolási időszak vége előtt újabb ajánlatot készülnek tenni.

Egy belső védő esetleges nyári szerződtetéséről – név nélkül – Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott kedden a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Otigba neve viszont már konkrétan is előkerült, méghozzá egy július végi sajtótájékoztatón. Kubatov Gábor klubelnök viszont akkor általánossággal válaszolt az újságírói  kérdésre, miszerint a kiszemeltjeik között szerepel-e a védő, aki a héten ünnepli a 23. születésnapját.

A Ferencváros 2014–15-ben igen stabil védelmi tengellyel rendelkezett: a lengyel Michal Nalepa, a spanyol David Mateos és a horvát Mateo Pavlovic váltotta egymást középen, Batik Bence pedig kisegített, amikor szükséges volt. A szezon azzal indult, hogy Pavlovic visszatért anyaegyesületéhez, a Werder Bremenhez (augusztusra kiderült, megint nem számolnak vele az első csapatnál), Batik megsérült, majd Mateos kikerült a keretből és aláírt az MLS-ben szereplő Orlando Cityhez. Thomas Doll vezetőedző kényszerből Leandro de Almeidával töltötte be az űrt Nalepa mellett, ám Leandro inkább csak tűzoltó ezen a poszton.

Mivel az újonnan igazolt Pintér Ádám középső védő és védekező középpályás is – mindkét poszt elég lyukasnak bizonyult a Zeljeznicar elleni El-selejtezőkön az FTC-nél –, elképzelhető, hogy egy sorral előrébb kerül, már ha sikerül szerződtetni még egy védőt.

Otigba távozása Hollandiában is témát adott a sajtónak, igaz már a tavasszal. Ráadásul akkor még nem magyar vonalat említettek esetében, hanem konkrétan a Celticet.

A magyar-nigériai védő esetében a válogatott is érdekes lehet, hiszen Otigba március közepén hiába kapott meghívót Dárdai Páltól, ő úgy döntött, hogy inkább az afrikai együttes hívására vár. Hiába volt korábban a korosztályos magyar válogatottak alapembere. Abban az esetben viszont, ha a védő az NB I-ben lépne pályára hétről-hétre, talán megváltoztatja a korábbi döntését.

A védő a most zajló szezon három holland élvonalbeli meccsén ott volt a pályán, viszont mindannyiszor csereként: összesen 36 percet(!) tölthetett a pályán. A második együttesben viszont az első fordulóban kezdő lehetett és 90 percet kapott. Otigba szerződése a holland klubnál jövő nyáron lejár. Értékét a transfermarkt.de 700 ezer euróra teszi.

(forrás: nso.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva