Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Prukner leváltása költséges volt

- 2011. augusztus 18. csütörtök, 08:11

A Blikk szerint nem ingyen távozik a vezetőedző.

Ha az FTC futballcsapatának vezetői tapasztaltabb trénert szerződtetnek a távozó Prukner László helyére, havonta akár 1,3–2,7 millió forintos alapbért is kifizethetnek.

Új mestert keresnek a focicsapat élére a Ferencvárosnál, ám könnyen lehet, a kiválasztásnál nem a szakmai, hanem az anyagi szempontok kerülnek előtérbe.

Prukner László (50) hétfő este mondott le posztjáról, s egy­előre nem tudni, ki ül a helyére. A vezetőség tárgyal a jelöltekkel, ám kérdés, kire lesz pénz.

A Blikk információi szerint a tréner havi 5-6 ezer eurós (1,3-1,6 millió forintos) alapfizetésért plusz prémiumért dolgozott az Üllői úton. A klub nehéz anyagi helyzetét szem előtt tartva, ugyan alig ötperces egyeztetés után, az FTC első ajánlatára rábólintva bontotta fel a még két évig érvényes szerződését, de ezzel együtt költséges a váltás. Ha csak az esztendő végéig kifizetik, akkor is 10 millió Ft-os bánatpénz jár neki.

S ne feledjük, az utód sem ingyen vállalja a munkát. Az NB I-ben öt forduló alatt két pontot szerző zöld-fehéreket jelenleg az eddigi pályaedző, Nagy Tamás (47) – a segítője Keller József (45) lesz – készíti fel a vasárnapi, Haladás, majd a jövő heti, Vasas elleni bajnokira.

– Számomra ez presztízskérdés. Az anyagiakról eszembe sem jutott tárgyalni, ugyanolyan feltételekkel vállaltam a megbízatást, mint ahogy eddig dolgoztam – mondta Nagy, aki valószínűleg a legolcsóbb választás lenne hosszú távon.

Tapasztalt és ismert tréner szerződtetése viszont sokba kerül. A jelöltek között van László Csaba (47) is, a Ferencváros, az ugandai válogatott és a skót Hearts korábbi irányítója értesüléseink szerint Prukner pénzének duplájáért, legalább 10 ezer euróért (2,7 millió Ft-ért) vállalná a feladatot. A volt szövetségi kapitány, Bozsik Péter (49), illetve az exfradista Pintér Attila (45) a Blikk által megkérdezett menedzserek kalkulációja alapján valószínűleg 5-6 ezer euróért is leülne a kispadra.

– Az, hogy az FTC lehetséges edzőjeként felvetődött a nevem, megtiszteltetés, ám eddig nem kerestek az Üllői útról – mondta Bozsik, de Pintér is azt válaszolta érdeklődésünkre, hogy még nem csörgött a telefonja. László Csaba viszont már tárgyalt Kubatov Gáborral (45), a klub elnökével, de egyelőre nem egyeztek meg.

Lapunk úgy tudja, pályaedzőként körülbelül 2 ezer eurót (540 ezer forintot) keresett havonta, s 3 ezernél (810 ezernél) ezután sem kapna többet.

(Blikk)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva