Doll: Meglátjuk, mit hoz a sors.

FradiMob - 2018. június 20. szerda, 14:48

Reagálás a Maccabira...AZ EL-ben a Maccabi Tel Aviv lesz az ellenfelünk, a párharc első mérkőzését július 12-én, hazai pályán vívjuk, míg a visszavágót július 19-én játsszuk Netanyában. (Ha a Ferencváros továbbjut a Maccabi ellen, a második selejtezőkörben a szerb Radnicski Nis vagy a Sant Juliá (andorrai)-Gzira United (máltai) előselejtezős összecsapás győztese lesz az ellenfelünk. Mérkőzések július 26 és augusztus 2.)

A sorsolás után a fradi.hu Dollt és Oroszt illetve 4 játékosunkat kérdezte.

- Az izraeli futball az utóbbi években erősödött, a Maccabi Tel-Aviv pedig nehéz ellenfélnek ígérkezik. A sorsolás előtt tudtuk, hogy a kiemeltek közül mindegyik csapat veszélyes lehet, mindegy, hogy az bosnyák, horvát, vagy jelen esetben izraeli együttes. A Maccabi csupán két ponttal maradt le a bajnoki címről. Az izraeliek játékoskerete tele van erős futballistákkal, nagyon egységesnek hat a csapat első ránézésre. Nehéz feladat előtt állunk. Hazai pályán kezdünk, bízom benne, hogy minél többen buzdítanak majd minket a lelátóról, mindent bele kell adnunk, és meglátjuk, mit hoz a sors - mondta Thomas Doll, miközben már az ellenfél Beer Sheva elleni találkozóját nézte vissza.

Orosz Pál:

Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de ez nem különösebben baj. Beszéltem az izraeliek képviselőjével: ők is szívesen elkerültek volna minket, de nyilván mindkét csapat a legjobbat akarja kihozni a párharcból. A visszavágót a Maccabi arénájának átépítése miatt nem Tel-Avivban, hanem a nagyjából 40 km-re található Netanyában, a Netanya Stadionban játsszuk. Talán előnyösebb lett volna ott kezdeni a párharcot, de az biztos, hogy senkitől nem ijedünk meg, hiszen mi vagyunk a Fradi. A komoly célok eléréséért a nehezebb ellenfeleken is túl kell jutni. Abban reménykedem, hogy a nagynevű ellenfél extrán motiválja majd a csapatot.


- A Maccabi nagyon jó csapat, de már a sorsolás előtt tudtuk, hogy nincs könnyű ellenfél. Nehéz előre látni az esélyeinket, az biztos, hogy más játékra lesz szükség, mint amit eddig mutattunk. Százszázalékosan kell kiállnunk mindkét mérkőzésre, fontos lenne a hazai győzelem, idegenben pedig arra kell törekedni, hogy ne kapjunk ki - mondta Miha Blazic


- Az egyik, ha nem a legerősebb ellenfelet kaptuk az öt lehetséges közül. Minden meccs nehéz, ezt az utóbbi évek bizonyították. Játszanunk kell, nem pedig ígérgetnünk – hangsúlyozta Lovrencsics Gergő. - Jobban szeretem, ha idegenben kezdünk, de az első meccsen hazai közönség előtt csak is a győzelem az elfogadható. Van három hetünk, nagyon jól fel kell készülnünk belőlük. Erős csapat a Maccabi, ezt már többször láthattuk, meglátjuk, mi lesz.


- Azért jó, hogy nehéz ellenfél ellen kezdünk, mert így nem tud bealudni a csapat, ha papíron mi lennénk az erősebbek mások ellen, az könnyen visszaüthetne. Így viszont mindenki tudja, hogy az első perctől kezdve koncentráltan kell kimenni a pályára. Ha az első akadályt jól vesszük, hosszú távon motiváló lehet – emelte ki Sigér Dávid.


Papíron a legerősebb ellenfelet kaptuk – kezdte Dibusz Dénes. - Az utóbbi években szerencsésebb sorsolással nyitottuk a selejtezőt, de idén nem kiemeltként nehezebb ellenfelet kaphattunk, és ez így is történt. Tavaly nem sikerült sokáig jutni, most pedig rögtön nehéz ellenfelet kaptunk, de állunk a feladat elébe. Nagyon erős csapatról van szó, nem sokkal maradtak le a bajnoki címről, tavaly pedig a csoportkörig jutottak az Európa Ligában, ami jelzi, hogy nem lesz könnyű a párharc az izraeliek ellen. Viszont nem szabad kétségbe esnünk, két mérkőzésen bármi megtörténhet. A csapatunkba új játékosok érkeztek, a felkészülés alatt azon dolgozunk, hogy javuljon a kohézió, összeérjen a csapat és a lehető legjobb formánkban várhassuk az első összecsapást. Itthon kezdünk, bízunk benne, hogy szurkolóink biztatásának köszönhetően is eredményesen várhatjuk majd a visszavágót.

Utolsó módosítás 2018. június 20. szerda, 15:06

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva