Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kupagyőztes!

- 2011. augusztus 22. hétfő, 07:44

Kézis lányaink megnyerték a hazai rendezésű Szabella-Kupát

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 100%-os teljesítménnyel megnyerte a Népligeti bet-at-home.com Szabella Kupát. Elek Gábor együttese harmadik mérkőzésén 35-31 arányban legyőzte a Buducnost Podgorica csapatát.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducnost Podgorica 35-31 (21-17)

FTC –Rail Cargo Hungaria: Abramovich, Pastrovics, Cifra 1, Szarka, Zsivkovics 13 (6), Szucsánszki 5, Szádvári 1, Szabó, Deáki, Kovacsicz 7, Budai, Lukács, Tomori 4, Szamoránsky 4, Such, Kovács

Edző: Elek Gábor

ZRK Buducnost T-Mobile: Savic, Miljanic 5, Dokic 4, Radovic 2, Bulatovic A. 1, Nikolic, Woltering, Popovic 7 (1), Tacalie, Bozsovic, Barjaktarovic, Vukcevic, Bulatovic K. 4 (1), Cvijic 4, Mehmedovic, Stevin, Knezevic 4

Edző: Dragan Adzic

A záró fordulóban az FTC és a Buducnost mérkőzésére került sor. Aki győz, azé a kupa. Ennek megfelelően kezdett a Ferencváros. A találkozó elején a montenegróiak rendre szabálytalanul akadályozták meg a mieinket a gólszerzésben, amiért a játékvezető büntetőket ítélt. Zsivkovics ezeket biztos kézzel értékesítette, így fordulhatott elő, hogy 5-4-es Fradi-vezetésnél elmondhattuk: öt gólunkból négyet ő szerzett. Ezután is a szerb lány maradt a vezérünk. Látszott rajta, hogy élvezi a játékot, és húzza magával a csapatot. Az első félidőben folyamatosan növeltük az előnyünket, a hajrában már 20-15 állt az eredményjelzőn a javunkra. A szünetben négy góllal vezettünk. Fordulás után hamar kettős emberhátrányba kerültünk, amit sikeresen átvészeltünk, de mégis megtört a lendületünk. A Buducnost egyre jobban megközelítette a mieinket, végül 26-26-nál utolért. A Fradi ekkor magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ellenfelünk meg hibát hibára halmozott, ennek köszönhetően hármas emberelőnyben játszhattunk majdnem másfél percen keresztül. Csapatunk egyre jobban visszazökkent a régi kerékvágásba, és újból nőni kezdett a különbség a két együttes között. A kezdő hat mezőnyjátékosból öten hihetetlen iramban termelték a gólokat, így a montenegróiak számára kezdett világossá válni, hogy a Szabella Kupát ezen a napon csak a Ferencváros nyerheti. A legfontosabb pillanatban Pastrovics hetest és ziccert hárított, ezáltal megléptünk három góllal, 33-30. A végjáték már a közönség vastapsa mellett zajlott. A lányok végül négy találattal győzték le a montenegróiakat, ezzel a Ferencváros nyolcadik nekifutásra először nyerte meg a Szabella Kupát. Bár gólkirályt nem hirdettek, ezt egyértelműen Jelena Zsivkovics kapta volna, aki 36 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába!

Elek Gábor: Úgy gondolom, hogy a tegnapi nap után - amikor is azt mondtuk, hogy egy nagyon fáradtnak látszó és hiányzókkal teli Debrecent sikerült magabiztosan megverni - ma megvertük az elmúlt év BL döntősét és BL elődöntősét. Még akkor is, ha tavaly óta náluk is történt változás. Mindenképp pozitívum, hogy lépegetünk előre. A délelőtt folyamán azt mondtam, hogy a végjátékkal annyira nem voltam elégedett, mert egy simának tűnő mérkőzésből csináltunk egy szoros és izgalmas meccset. Most azt gondolom, hogy abszolút elégedett lehetek a délutáni végjátékkal is. Három mérkőzés után kimondhatjuk, hogy a Zsivkovics játéka feltétlenül megkoronázta ennek a tornának az érzésiét. Edzésen láttam, hogy komoly dolgokra képes, de arra nem gondoltam, hogy téthelyzetben ilyen teljesítménnyel tud előállni. Ez számomra is meglepetés volt. Összességében a többiek is jól teljesítettek, a kapusok, Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna. Szucsánszki Zita visszatérése is plusz erőt adott nekünk. Nagyon sajnálom viszont Zácsik Szandrát, akinek a dereka állapota miatt néhány napot ki kell hagynia. Dajka Bettinek pedig edzésen eltört az orra, ezért nem kapott szerepet a hétvégén. Szerencsére egyik sem hosszú és tartós sérülés. Összességében azt gondolom, a múlt héthez képest nagyon nagyot léptünk előre, de azért még hosszú út áll előttünk.

Szucsánszki Zita: Nagyot küzdöttünk. Eléggé fáradtak voltunk, mert nem volt túl sok idő a két mérkőzés között. Tomori Zsuzsinak és Jelena Zsivkovicsnak is nagyon jól sült a keze. Az elején nehezen indult a védekezésünk, de elég könnyen tudtunk gólokat szerezni átlövésből, betörésből. A beállóinkat jól megjátszottuk, és a kapusaink is nagyon fontos ziccereket fogtak. Örülök neki, hogy a múlt heti fiaskó után sikerült megnyernünk a kupát.

Szamoránsky Piroska: A múlt héten, Siófokon nem úgy sikerült a Szabella Kupa, ahogy szerettük volna. A Népligetben mindenképpen javítani akartunk a játékunkon. Örülünk, hogy meg tudtuk nyerni ezt a tornát. Külön öröm, hogy egy Bajnokok Ligája elődöntős, és egy döntős csapat is itt volt, akiket sikerült legyőzni.

(ftckezilabda.hu)

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva