Ukrán középpályás érkezett.

FradiMob - 2018. december 30. vasárnap, 20:08

A 23 éves Ihor Haratin...


fradi.hu:

Labdarúgócsapatunk szerződtette a legutóbb az ukrán élvonal negyedik helyén álló Zorjában szerepelt Ihor Haratint. A 23 éves középpályás nem ismeretlen Sergei Rebrovnak, hiszen 2014-ben vezetőedzőnknél debütált az akkor bajnoki címet ünnepelt Dinamo Kijevben. Rebrovon kívül kölcsönjátékosunkat, Ivan Petrjakot is ismeri, aki mellett a Zorjában futballozott, így a beilleszkedéssel aligha lesz gondja. 

Haratin végigjátszotta az őszi szezont: 16 bajnokin, egy Ukrán Kupa- és négy Európa Liga-selejtezőn játszott. 

Bemutatás

Ihor Haratin Munkácson született 1995. február 2-án. Az elsősorban a középpálya közepén bevethető futballista elsőként a Karpaty Mukacheve együtteséhez csatlakozott mindössze hétévesen, de hamar felfigyelt rá Ukrajna topklubja, a Dinamo Kijev, amely 2004-ben szerződtette is. A Dinamóban 2014 májusában, jelenlegi vezetőedzőnk, Sergei Rebrov irányítása alatt be is mutatkozott – ezzel ukrán bajnoknak is mondhatja magát -, ám a több játéklehetőség miatt később kölcsönadták a szintén élvonalbeli Metaliszt Harkivnak, ebben a csapatban nyolc bajnokit játszott.

A 2016/17-es szezonban aztán leigazolta őt az ugyancsak ukrán első osztályú Zorja, ahol azonnal alapember lett. Első idényében 19 bajnokit, egy Ukrán Kupa- és négy Európa Liga-csoportkörös meccset játszott – utóbbi sorozatban a Feyenoord, a Fenerbahce és a Manchester United ellen is pályára lépett. Második szezonjában 29 bajnokit és hat EL-csoportkörös találkozót kapott, az Athletic Bilbao ellen gólt is szerzett.Az említett két idényben előbb harmadik, majd negyedik helyen végzett csapatával a bajnokságban. A Zorjában együtt játszhatott a jelenleg kölcsönben a mieinket erősítő, az NB I-ben öt gólnál járó Ivan Petrjakkal. 

A jelenlegi szezonban szintén rendszeresen számítottak rá a Zorjában: 16 bajnokin két gólja és egy gólpassza volt, emellett négy EL-selejtezős összecsapáson is szerepelt Haratin, aki az U17-es, az U19-es, az U20-as és az U21-es ukrán válogatottban is játszott korábban - egy Eb-n (éppen Magyarországon, 2014-ben) és egy vb-n is pályára lépett korosztályos nemzeti csapatával. 

Haratin igazi rangadóspecialistának számít: a Zorja labdarúgójaként korábbi klubjának, a Dinamo Kijevnek tavaly oda-vissza betalált, míg a Sahtar Donyeck ellen összesen már háromszor volt eredményes. 

Névjegy

Név: Ihor Haratin

Születési idő, hely: 1995. február 2., Munkács

Korábbi klubjai: Dinamo Kijev (2012-16), Metaliszt Harkiv (2016 – kölcsönben), 2016-2018 (Zorja)

Sikerei: 1-szeres ukrán bajnok, 2-szeres Ukrán Kupa-győztes, 1-szeres Ukrán Szuperkupa-győztes

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva