Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Kubatov vs Csányi, türelem kontra pénz!

- 2011. augusztus 23. kedd, 18:13

Csányi vagy Kubatov rakhatna rendet a Ferencváros körül?

 

Hetek óta ezt a szót halljuk Kubatov elnöktől: TÜRELEM. De mi is van e szó mögött, mire is gondol valójában elnökünk? Elhihetjük azt, amit mond, türelmet, időt kér, míg a csapat összeszokik, míg jönnek az eredmények. De más van a színfalak mögött, másra kér időt!
Az átvételre!
Az elnök tervei szerint, a labdarúgó zrt és a "terület" visszakerül az egyesülethez, a "területet" az egyesület hasznosítja, a Zrt-t meg nyereségesen üzemelteti. Olyan nyereségesen, ahogy azt tenné egy dúsgazdag tulajdonos is, de ez esetben a lehetséges haszon a klub többi szakosztályát segítené.
Nem tűnik rossz tervnek, de több kérdés is felmerül. Addig, míg a hasznosítás és a nyereséges üzemeltetés megtörténik, addig mi lesz? Kiesünk az első osztályból? Végképp tönkremegy az amúgy is haldokló utánpótlásunk? És mi van, ha nem sikerül a tervet végrehajtani? A politika (stadionépítési kölcsön, társasági adó kedvezmény stb.) kiszámíthatatlan!
A kérdésekre többféle válasz lehet, de egyet tud mindenki: pénzből lehet csak pénzt csinálni.
És Kubatovnak illetve az egyesületnek nincs pénze, nincs indulótőkéje!
Csányinak viszont van! Ő tárgyalt Kubatovval és idén újra jelezte vételi szándékát, de Kubatov nemet mondott!
Csányi megvette volna a Zrt-t és a területet, utóbbira ő is gyönyörű stadiont tervezett, de nem állami hitelből, hanem megvan az indulótőkéje, azaz az önerő és ha más nem, emiatt is kapna kölcsönt az OTP-től. A csapat és az utánpótlás erősítésére is lenne pénze, és míg Kubatov családoknál helyezné el a tehetséges utánpótlás korú gyerekeket, addig Csányi népligeti kollégium és akadémia rendszerben gondolkodik. Ez esetben ki lenne téve egy nagytőkés "kénye kedvének" labdarúgás!
A szakosztályok jól járhatnának, de ez megegyezés kérdése lenne.
Csányi a marketingjogainkat is vissza tudná vásárolni, míg Kubatov csak hasznosítaná azokat, az FTC és Várszegi örömére.

FradiMob komment:
Mindenki döntse el, hogy szerinte melyik lenne a jó irány! A bizonytalan, ahol Kubatov kiskirály megpróbálja a lehetetlent, tizenkilencre lapot húz, ahol vagy nagyot nyerünk vagy nagyot veszítünk, vagy a biztos, ahol Csányi nagytőkés a pénzéből lemásolja az európai sikertörténeteket!

Utolsó módosítás 2011. augusztus 23. kedd, 18:19

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva