Hiba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 64

Szegedi teremtorna

- 2011. szeptember 19. hétfő, 09:08

A Szurkolói Iroda megkérdezte, hogyan lettek kártalanítva azok a szurkolók, akik a téli teremtornára érvényes jeggyel nem jutottak be.

Tisztelt Szurkolói Iroda!

Szeretnénk előre bocsátani, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Gazdaságvédelmi Alosztály 06010/346/2011. b.ü. számon folyamatba tett szabálysértési kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt, ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást 2011. augusztus 4. napján megszüntette, mivel a cselekmény nem bűncselekmény. A feljelentők a határozat közlésétől számított nyolc napon belül panasszal élhettek. A Magyar Labdarúgó Szövetség tudomásul vette a határozatban foglaltakat. Az MLSZ belső vizsgálata a határozatban foglalt tényekkel összhangban megállapította, hogy a rendezvényre összesen 2022 db jegyet értékesítettek, amelyből 350 db-t interneten keresztül és elővételben, 1672 db-t a helyszínen, a Szegedi Sportcsarnokban. A rendezvény biztosításáért Angyal Ferenc felelt, aki elmondta, hogy tudomása szerint a sportcsarnok befogadóképességét figyelembe véve kerültek a jegyek értékesítésre. A beléptetés alkalmával a hely telítettségét folyamatosan ellenőrizték, a szurkolók viselkedését is elemezték, és ők a rendőrség helyszíni biztosítás parancsnokával összhangban állapították meg, hogy meddig lehet az élet- és személybiztonság garantálásával biztonságosan megtartani a rendezvényt. Természetesen, helyesbítve a rendőrség határozatát, a West Balkán tragédiára való utalás, nyilvánvalóan téves, hiszen a szegedi teremtorna azt - igaz csak néhány órával de - megelőzően történt. A rendőrség bűncselekmény hiányában zárta le az eljárást, a rendezvényt biztosítók felelőssége tekintetében is.

Hangsúlyozzuk, hogy az MLSZ nem nyomozóhatóság, így további „nyomozást” felhatalmazás hiányában nem folytathat.

A biztonsági kockázatok elemzése szakmai kérdés, mely a helyszínt biztosító rendőrség és a Valton-Sec. Kft. hatáskörébe tartozik, azt az MLSZ-nek felülbírálni nincs jogköre.

A jegyeiket megváltó és az eseményről önhibájukon kívül lemaradt szurkolók kártalanítása teljes körűen megtörtént, azoknál a szurkolóknál, akik a kezeletlen jegyük vagy annak fénymásolata csatolásával igazolták . Igényük jogosságát a továbbiakban nem vizsgáltuk.

Természetesen akik ottlétüket hitelt érdemlően igazolni nem tudták (ilyen a hozzánk fordulók közül csak elvétve akadt), azokat kártalanítani sem tudtuk, de az MLSZ a kezeletlen jegyüket bemutató szurkolók útiköltségét is megtérítette. A kártalanítás annak ellenére megtörtént, hogy az MLSZ jogi felelősségét a nyomozást megszüntető határozat lényegében kizárta. A károsultak, - még egyszer hangsúlyozzuk, a hozzánk forduló valamennyi károsult - két hónapon belül visszakapta a jegy árát és az oda-vissza utazás költségét is, valamint az autópálya matrica vagy a vasúti jegy költségeit is. Csak tájékoztatásul közölnénk, hogy az erősen kétesélyes polgári bírósági eljárás alsó hangon is két évig tartott volna. A kártalanított ferencvárosi szurkolók (nem néhányan, hanem százas nagyságrendben!) az MLSZ rugalmas eljárását több fórumon is megköszönték, jó néhányukat személyesen kártalanítottuk.

A kellemetlenségért ezúton is, ismételten elnézést kérünk.

Részünkről az ügyet lezártnak tekintjük. Megköszönve érdeklődését, tisztelettel:

MLSZ Jogi-és Sajtó Iroda

FradiMob: Részünkről nincs lezárva az ügy,már csak azért sem, mert a leírtak nagy része nem igaz!

 

Utolsó módosítás 2011. szeptember 19. hétfő, 09:11

Copyright (C) 2010 FradiMob.hu - | Minden jog fenntartva